Koristio sam do sada Eizo i kvaliteta i boje su mu bile odlične. Printevi su od prvog dana iz printera izlazili ko da sam printer i monitor kalibrirao.
Fajlovi iz D700 imaju po 15MB RAW, kada se počne raditi neka obrada rastu do 10GB psd fajlovi s puno layera, ali kada radim takvu obradu, onda su to većinom panorame, koje ne radim prečesto i na koje mi se isplati potrošiti po 5-6 sati, a onda mi i workspace od 5 30" monitora ne pomogne jer panorame su ogromne

a sad dal će mi sekundu ili dvije trajati zoom, tak mi je svejedno, kad mi neće ubrzati prethodnih par sati rada.
Ma imam više računala i na nekim računalima imam 22" monitore i znam kakav je to workspace
Ma odlučio sam već ja za EIZO monitor, sad ovisi kako će posao ići sljedećih mjeseci, to je pitanje dal će biti CG22 ili CG24
Mislim, hvala ti na tvojoj sugestiji i siguran sam da znaš o čemu pričaš jer se time baviš. Ali velika stvar koja me živcira kod della je da za 6000kn postoji još uvijek šansa dead pixela. Mislim da ću rađe stickati uz manju rezoluciju i dijagonalu sa savršenim prikazom boje, nego da idem na veću rezoluciju sa lošijim prikazom boje + moram kupiti kalibrator odmah + riskiram dead pixele i tint problem.
Pošto sam trenutno poluprofesionalac, a težim da budem profesionalac i ako sam investirao u komp i profi fotoopremu, onda mogu i u profi monitor. Ionako samo to radim na kompu. Sve ostalo me zadovoljava. Imam brzi komp, dosta rama, brze hardove, tablet, dobru fotoopremu, za sada je bio najslabija karika monitor, a uskoro će se i to promjeniti.
Sad da kupim monitor za 6000kn i onda da ga veselo stavim na stol i shvatim da ima nekih dječjih bolesti (dead pixel ili tint problem), pa mislim da bi dobio šaku ravno kroz matricu. I da se još onda zajebavam s našim trgovcima i riskiram da ga ne zamjene. Mislim da si to ne želim priuštiti.
Pričekat ću još koji mjesec da vidim kako će se razvijati financije, a onda ću odlučiti da li će to biti Eizo ili neki drugi proizvođač. Trenutno mogu kupiti della, al eiza još ne. A razgovarao sam s nekim forumašima i općenito čitao i eizo je bog, tak da...
Svakako se svima zahvaljujem na sugestijama