Citiraj:
Autor NITROS
Ma ionako nikada ne obrađuješ fotografije na full screen već zumiraš određene dijelove ili je fit to screen. I ne usporava ti radi  Svaka fotka u photoshopu je iste sekunde fit to screen, a ako trebaš zumirati, znači da je to već malo više obrade od popravljanja boja, a to znači i dulje vrijeme. Pošto sam picajzla, većinom potraje dosta dugo.
|
Nisi ti onda radio sa velikim fotkama kao je tebi zoom tako brz

. Evo upravo obradjujem B2/300dpi plakat 8xxx * 5xxx pixela (file je 1.25GB) i Zoom bogami traje duze od 1 sec i na 6-core mashini a PS mem usage je sad na 7.5GB i raste i sve vis euposrava tkao d ani Purge All ne pomaze nakon pola sata, samo close/restart ga "ozivi"

.
Sto se tice obrade ocito je da razmisljas na nacin malih monitora pa ti je konstatno zoomiranje i odzoomiranje "normala". Kad probas vecu rezu bit ce ti jasnije neke stvari, Zoomiras jednom eventualno i onda samo PANas jer 60% slike vec vidis u full screenu

. I da definitivno mala rezolucija usporava rad i to dosta. Probaj nesto vece od 19" pa ces vidjeti.
Citiraj:
Autor NITROS
Monitor od eiza 27" nema ispod 14k kuna. A kod della, hpa i ekipe mi se neda zezati i strepiti oko reklamacija. Do sad sam imao EIZO monitor koji nikada nije imao problema i davao je odličnu sliku, pa mislim da ću se toga i držati u budućnosti.
|
Sto se tice "kvalitete" EIZO je svakako odlicna firma ali imaju i oni entry level klase pa i kod njih vrijedi kolko para tolko muzike tako da se ne zanosis sa imenom i mislis da je svaki EIZO super nego gledaj cisto modele i usporedbe sa slicnom klasom (sjecam se PLEXORovaca koji nisu htjeli ni cut za ista drugo od CD/DVD recorder a danas su i oni postali "konfekcija" i pakiraju tudje proizvode

). Ove fore oko strepnje sa reklamacijom su glupost. Svaki proizvodjac ima garanciju i ako nesto stvanro ne stima zamijenit ce ti monitor bez beda. Ja sam do sad imao 20ak razlicitih monitora (10ak marki) i nikad problema s monitorom. mozda sam samo imao srece ali evo recimo moja trenutna dva DELLa rade 3+ godine bez ijednog bad pixela ili ikakvog problema (kuc kuc u glavu

). S tim d ana poslu imamo jos 4 DELLa i nijedna nema bad pixel za sad (2-4 godine starosti).
Zato kazem kupi jefitniji 27" DELL ili HP (nemoras odma EIZO ili NEC Spectraview HP DreamColor i slicne mrcine koji kostaju kao da su od zlata

) i probaj. Ako si do sad radio na 19" bez obzira sto DELL U2711 nije vrh vrhove svjedno ce ti biti preporod u svakom pogledu i napokon ces "progledat" sto znaci veca rezolucija u obradi fotke.
Vjeruj mi zam sto pricam, zadnji 19" monitor mi je bio 1999 god. a od 2000 sam presao na 22" i samo sve vise i vise svakih 2-3 godine da bi sad "zapeo" na 30"+20" zadnjih 3,5 godine

.