View Single Post
Staro 10.04.2011., 11:10   #82
aard
Premium
Moj komp

aard's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
Osobno sam uvjek za kupovane kvalitetnog.

Q6600 sam kupio u sijecnju 2009. nakon sto je 1366 platforma vec bila vani i idalje sam i vise nego zadovoljan sa performansama (kuca na 3.2GHz vec skoro dvije godine). Par mjeseci nakon toga je kupljena i ploca na kojoj namjerno nisam stedio - otprilike soma kuna sto danas vecini ljudi zvuci bedasto za plocu ("pa za 600 kn dobijes ovo i ono, kaj ce ti to").
GTX460 je piknut krajem prosle godine kada je na staroj Safirki 4850 svisnula memorija - da nije toga bilo, ne bih ni mjenjao jos barem do proljec,a posto mi je po performansama bila sasvim dovoljna (tako da nisam ni razmisljao o 1 GB verziji nego se zadovoljio 768MB). Opet nisam isao na najjeftinije nego na MSI Cyclone verziju koja se pokazala osjetno tisom od prosjecnih kartica

Nista od toga ne kanim mjenjati jos barem do zime, a i to samo ako se skupi dovoljno novca za prelazak na IvyBridge ili Bulldozer tak nakon sto se platforme uhodaju (i ovisno o tome sto ce biti isplatljivije a pouzdano). I u tom slucaju cu ici na neku srednju klasu, i po pitanju ploce i po pitanju procesora.

S druge strane, VX550 je namjerno kupljen zbog kvalitete, jaci nego sto mi je potrebno da bude sto tisi, sa 5 godina garancije da budem dugo siguran s njime. Isto tako, za Midgard sam izdvojio nesto vise novca (s obzirom na financije), ali mogu biti siguran da se ne ce raspasti, da me ne ce izluditi vibriranjem i slicno. Ima da potraje jos par konfi, osim ako ga ne zamjenim za nesto bolje ali bez ulaganja puno novca...

Opcenito, ne vidim puno smisla u ulaganju u high-end konfiguracije ako se ne radi o stroju za posao koji zapravo donosi zaradu. Za moje financije je i mid-range prilicno opterecenje i upgrade na novi stroj svakih cca 3 godine je puno lakse podnjeti ako se ide opet na neku sredinu. Isto tako, na taj nacin se relativno lijepo pokriju i nove tehnologije bez glumljenja pokusnih kunica i izje****nja s nezrelim driverima.

tako da, kvalitetno i dokazano svakako ima prioritet nad cutting-edge hardverom
aard je offline   Reply With Quote