Citiraj:
Autor Sinac
 Jesam. Ali ne vidim logiku bjesomučnog cijeđenja grafičke kartice. Jasno mi je ako imaš neku grafičku sa dobrim coolerom koja radi na stock vrijednostima pa malo nabriješ taktove i sve super. Jasni mi je i ako ti imaš ovu svoju GTX 460 768Mb verziju nabrijanu. Ali nije mi jasno, ako imaš već overclockanu verziju grafičke koja radi na 15-25% većim taktovima, zašto je nabrijavati do nebuloznih brojki
|
Slažem se osim jednog, a to je da cu svoju grafu sigurno clocknuti do kuda ide sa stock naponom jer fermi jako "voli" kad mu digneš frekvenciju...
Što se tiće OC-a memorije slažem se, točno se zna do kuda idu pojedini čipovi na nekoj grafi. Isto tako kod OC gpu-a ovisno o pojedinoj arhitekturi nema previše dobitaka.
No ova fermijeva arhitektura jako voli povišeni takt pa zašto joj ga ne i pružiti jer kvalitetno hlađenje je već osigurano kupovinom nereferentog modela.
Iz svega navedenog čini mi se da si promašio kupnjom Hawk-ice, trebao si jednostavno uzeti referentni model i džati ga na stock postavkama jer se ovako izlažeš prevelikom "riziku".
BTW moja HAWK-ica od prvog dana radi stabilno na 870 Mhz GPU na stock voltaži i ne pada mi napamet spuštati GPU jer temperatura u load-u dolazi do 60C...