View Single Post
Staro 10.04.2011., 04:30   #289
Verbum
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova
Jesam. Ali ne vidim logiku bjesomučnog cijeđenja grafičke kartice. Jasno mi je ako imaš neku grafičku sa dobrim coolerom koja radi na stock vrijednostima pa malo nabriješ taktove i sve super. Jasni mi je i ako ti imaš ovu svoju GTX 460 768Mb verziju nabrijanu. Ali nije mi jasno, ako imaš već overclockanu verziju grafičke koja radi na 15-25% većim taktovima, zašto je nabrijavati do nebuloznih brojki
Slažem se osim jednog, a to je da cu svoju grafu sigurno clocknuti do kuda ide sa stock naponom jer fermi jako "voli" kad mu digneš frekvenciju...

Što se tiće OC-a memorije slažem se, točno se zna do kuda idu pojedini čipovi na nekoj grafi. Isto tako kod OC gpu-a ovisno o pojedinoj arhitekturi nema previše dobitaka.
No ova fermijeva arhitektura jako voli povišeni takt pa zašto joj ga ne i pružiti jer kvalitetno hlađenje je već osigurano kupovinom nereferentog modela.

Iz svega navedenog čini mi se da si promašio kupnjom Hawk-ice, trebao si jednostavno uzeti referentni model i džati ga na stock postavkama jer se ovako izlažeš prevelikom "riziku".

BTW moja HAWK-ica od prvog dana radi stabilno na 870 Mhz GPU na stock voltaži i ne pada mi napamet spuštati GPU jer temperatura u load-u dolazi do 60C...

Zadnje izmijenjeno od: Verbum. 10.04.2011. u 04:44.
Verbum je offline   Reply With Quote