Citiraj:
Autor Viperus
Stvar je da proizvođači igraju na sigurno. Kartica na stock frekvenciji će ti raditi nekih 5-10 god. OC kartica će ti raditi 2-6 god, prije nego se počnu artefakti pojavljivati.
|
ne moguce je da znas te brojke ne znam otkud si to izvuko?
postoji par velikih razlika, overclockana kartica kojoj je dignuta samo frekvencija
ocana kartica kojoj su dignuti i voltaza (do sigurnosne razine) i frekvencija
ocana kartica kojoj su dignuti i voltaza (preko sigurnosne razine) i frekvencija
ocana kartica koja se pregrijava/ocana kartica koja se ne pregrijava
uglavnom nemoguce je "predvidjet" koliko ce kartica trajat, dal overclockanje smanjuje vijek trajanja, pa normalno da da, ali ovisi o tim parametrima (dal se pregrijava i dal je pre visoka voltaza) dal ce joj se nes dogodit u skoroj ili daljoj buducnosti, kad tad ce sve krepat
inace normalno da ljudi koji overclockaju grafe koriste 2d i 3d profile i graficka je overclockana samo dok se pokrecu igre, a to za neke ljude poput mene znaci mozda u prosjeku 1h dnevno ako i tolko (normalno kad me uhvati onda odigram 5-6 sati u komadu al to je mozda jednom mjesecno) dakle 99% clockera drzi grafu na defaultu poprilican postotak vremena i u takvoj kombinaciji sanse da ti grafa crkne unutar 3 godine su doslovno nemoguce osim ako stvarno nesto ne stima sa grafom al onda bi crkla ionako sama od sebe bez da si ti clocko il ne...