View Single Post
Staro 09.04.2011., 22:44   #284
Astral
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor Viperus Pregled postova
Stvar je da proizvođači igraju na sigurno. Kartica na stock frekvenciji će ti raditi nekih 5-10 god. OC kartica će ti raditi 2-6 god, prije nego se počnu artefakti pojavljivati.
ne moguce je da znas te brojke ne znam otkud si to izvuko?

postoji par velikih razlika, overclockana kartica kojoj je dignuta samo frekvencija
ocana kartica kojoj su dignuti i voltaza (do sigurnosne razine) i frekvencija
ocana kartica kojoj su dignuti i voltaza (preko sigurnosne razine) i frekvencija
ocana kartica koja se pregrijava/ocana kartica koja se ne pregrijava

uglavnom nemoguce je "predvidjet" koliko ce kartica trajat, dal overclockanje smanjuje vijek trajanja, pa normalno da da, ali ovisi o tim parametrima (dal se pregrijava i dal je pre visoka voltaza) dal ce joj se nes dogodit u skoroj ili daljoj buducnosti, kad tad ce sve krepat

inace normalno da ljudi koji overclockaju grafe koriste 2d i 3d profile i graficka je overclockana samo dok se pokrecu igre, a to za neke ljude poput mene znaci mozda u prosjeku 1h dnevno ako i tolko (normalno kad me uhvati onda odigram 5-6 sati u komadu al to je mozda jednom mjesecno) dakle 99% clockera drzi grafu na defaultu poprilican postotak vremena i u takvoj kombinaciji sanse da ti grafa crkne unutar 3 godine su doslovno nemoguce osim ako stvarno nesto ne stima sa grafom al onda bi crkla ionako sama od sebe bez da si ti clocko il ne...
Astral je offline   Reply With Quote