View Single Post
Staro 09.04.2011., 17:55   #278
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Brlja Pregled postova
Iskreno stvar ti je sljedeće... Evo npr. ubodem si gtx 580. Pa ja ne bih mogao oka sklopiti dok god je ona na deffault frekvencijama. Pa barem bi 50MHz-a morao podignuti takt da mi duša bude na mjestu pa makar samo 1 fps izvukao time. Mislim da je to "problem" i većine forumaša .
S tim se slažem. Ne slažem se s time da karticu koja je sa defaultnih 822 MHz za GPU već nabrijana na 900 MHz (Gigabyte OC) ideš dizati na 950.

Citiraj:
Autor Astral Pregled postova
ne znam di bi poceo komentirat, ali kakva mogucnost kvara dizanjem frekvencija??

ajde jos kad dizes voltazu ima neke sanse, ali i to je zanemarivo ako podizes voltazu unutar "sigurnosnih" granica, a fala bogu za svaku grafu se zna do kolko je OK, a kad to vise nije

naravno da ce ljudi uvijek htjet usparat i izvuc iz jeftinije grafe maksimum kako bi dostigli sljedeci skuplji model, u tome i je gust overclockanja, ocekujes da ces nekome promjenit misljenje zato jer ti mislis da je to krivi pristup?

tvoj hint za gtx590 je besmislen, da su te kartice napravljene kako spada onda nebi ni jedna krepala (pod normalnim OC okolnostima)

i btw super mi je sta sa svojom overclockanom gtx460 dostizem brzinu stock gtx560, to sam upravo i htio i javit cu ti se kad mi grafa krepa za 7-8 godina :P
Čista stvar fizike, veća frekvencija=veća potrošnja energije=veće zagrijavanje. Pri tome ne mislim samo na GPU već i na ostalu elektroniku.
Kolike su to "sigurnosne" granice za karticu koja je već dobrano tvornički overclockirana? Opet ponavljam, nije li malo riskantno overclockirati tvornički overclockiranu grafičku? Kao što je spomenuto gore, sve OK da dižeš frekvenciju stock modela ali ovdje su već dignute frekvencije, i na GPU i na memoriji.
OK, ti samo javi kad ti grafa krepa. Ali stvarno javi, nemoj onda šutit kao zaliven. Počinje time da ti se pojavljuju crtice na slici...
Sinac je offline   Reply With Quote