View Single Post
Staro 09.04.2011., 14:35   #275
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Venomgamer Pregled postova
vidi se da nikad nisi igrao cod
Jesam. Ali ne vidim logiku bjesomučnog cijeđenja grafičke kartice. Jasno mi je ako imaš neku grafičku sa dobrim coolerom koja radi na stock vrijednostima pa malo nabriješ taktove i sve super. Jasni mi je i ako ti imaš ovu svoju GTX 460 768Mb verziju nabrijanu. Ali nije mi jasno, ako imaš već overclockanu verziju grafičke koja radi na 15-25% većim taktovima, zašto je nabrijavati do nebuloznih brojki? Gledam, jedan Gigabyte nije uspio napraviti grafičku koja radi stabilno na 1 GHz i onda cijelu tu podlogu - PCB, sve elektroničke elemente i hladnjak - iskoristi za GPU koji radi na 950 MHz. Dakle, nešto nabrijano i jače nego što su standardne stvari iskoristi za SOC verziju a sad mi gore pišu ljudi da oni voze svoje grafičke na 950 MHz. Super, sve 5, ali ako OC verzija nije dovoljna onda ideš na GTX 570 OC verziju. Ovako mi se čini da ljudi ne gledaju na overclock grafičke kartice po sistemu - može crknuti sutra - nego po sistemu - gle, radi. Da su kod nas primanja tolika kao u Njemačkoj pa da si čovjek može bez problema priuštiti drugu grafičku kad mu jedna crkne, rekao bih go ahead, ovako čovjek ima mogućnost kvara i računam ako mu crkne jedna grafička da će si kupiti drugu. Dakle, u startu je već pretpostavka kriva, uštedio sam XXX kuna da bih imao iste performanse kao i prva bolja grafička a ne računaju da postoji mogućnost kvara i da ispadne da za iste performanse na kraju daju YYY više kuna nego što košta prva bolja grafička.
Moj osvrt se ne svodi na osudu overclockinga, dapače, ja sam pobornik overclockinga CPU s time da vodite računa da se na grafičkim karticama najčešće hladi samo GPU, čime je sva ostala elektronika i dalje podložna grijanju, pogotovo povišenjem napona. HINT - vidi što se dešava sa GTX 590...
Sinac je offline   Reply With Quote