Bilo je vec govora o bit perfect izlazu. Prije su to omogucavale jedino zasebne (i jace) zvucne kartice dok danas ide i preko realteka. Ako se dobro sjecam X-Fi nije podrzavao bit-perfect playback u svojim ranijim karticama. Ne znam kako sada stoje.
Jedina opcija koja meni sigurno radi za bit-perfect je upravo kao sto si spomenuo, koristenje foobara i njegovog wasapi plugina. Winamp nema ispravan wasapi plugin, songbird nema nikakav, Windows Media Player 12 koliko znam isto nema wasapi.
Što se tice video playera poput gom playera, vlc-a, MPC-a, oni ti obicno imaju samo mogucnost za odabrat spdif za izlaz cime guraju audio na vanjsku obradu. Bit-perfect koliko znam nemaju.
Imas inace visekanalne (DTS, DD) datoteke za isprobat bit-perfect playback. U playeru moras ugasit sve efekte (DSP-e), ugasit crossfade, enhancere, cak imat zvuk do kraja pojacan. I kad pustis neki od tih fileova, a bit-perfect ispravno radi, reciever bi morao prepoznat DD ili DTS i morao bi cuti zvuk. Ukoliko ima negdje problema ili windows mixer i dalje radi resampling jedino sto ces cuti je šum.
Evo uspio sam iskopat
link za bit-perfect test datoteke. Skines i isprobaš.