A gle, svatko ima pravo na mišljenje, ali reći da DA2 ima dobru priču je jednostavno glupost. U DA1 si se borio protiv prastarog zla, ujedinjavao si kraljevstva i na kraju imao grand finale gdje je priča mogla stati jer je ispričana. DLCovi su bili samo dodatni sadržaji, neke dodatne price koje su dodavale dubinu. U ME1 imas osjećaj isto nečega da si postigao, pobijedio si Saarena i Soveregina, u ME2 Collectore, jest da je ME zamišljen kao trilogija, ali za svaki nastavak imas osjećaj da si nešto veliko napravio. Fallout neću ni spominjati, svaka priča za sebe je bila EPSKA!
A u DA2? Skupio sam pare za ekspediciju, otišao, zaradio pare, ugušio pobunicu, malo trčkarao po zaćuđujuće istim prostorima i sada se trebam odlučiti hoću li podrzavati te templare ili magove, koji su i jedni i drugi simpatični da bi ih najradije priklao da ne zagađuju zrak. Koja priča? Kakav osjećaj postignuća?
A da ne govorim o linearnosti igre. Daju se nekakvi izbori, ali opet imam osjećaj da je svejedno sto kažem i napravim, igra ide kroz checkpointove i to je to. Odluke su samo kozmetika.
Da je DA2 DLC za DA1 koji se prodaje za 10 EUR, kupio bi ga jer je ok, daje dodatnih sadržaja. Ma da je demo ili teaser, opet bi bio dobar. Ali kao samostalna, velika, igra DA2 je prazna, trivijalna i dosadna. U Dead Moneyu (DLC za F:NV) ima više igrivosti i price nego u ovom (umetnuti pogrdni naziv po želji).
Edit: Donnie, NHF, malo trabunjam jer mi se DA2 gadno zamjerio, ako je tebi igra dobra, super!