View Single Post
Staro 07.04.2011., 20:24   #526
Gogo1207
Registered User

Gogo1207's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Probao sam to Nikky, Pvc0 i Pvc1 i te neke sitnice postoje samo kod modela sa Wlan-om, DSL-2543b nema Wlan.....no ima jos nesto u njemu sto zeza.
Podesavanja u QoS sam probao barem 30-tak razlicitih kombinacija, ali nikako da dobijem istovremeno net i MaxTV.

btw negdje sam bio procito da je port 21 rezerviran samo za Remote Menagement od strane ISP, i bez obzira na onu opciju ON/OFF Remote Menagement oni zbog otvorenosti tog porta mogu upravljat routerom??!!

Jel ga ikako moguce zatvoriti ili nesto....ili jednostavno ako stavim FW koji nije od t-coma da taj port nece biti otvoren?

Al opet ako stavim original FW, ISP nece imat nikakve ovlasti nad routerom poput recimo RM?

Znam samo da na svakom routeru kojeg sam imao od njih kada sam stavio orginal FW koji je tvornicki predviden za odredeni router net mi je daleko bolje radio nego sa FW-om o T-Com.... Primjer ujutro sam na sx763 stavio neki FW kojeg sam naso na netu i onako bezveze iso se poigrat, i brzina mi je sa 11587 kb/s digla se na 12893 kb/s. Kada nesto skidam sa nekih ftp servera ako je datoteka veca dode mi do nekih 1.19MB/s i KB se polagano jos podizu, a na istim serverima sa FW od Tcom sam imo jedva do 1 MB/s (brzina neta mi je 10 Mbit/s + posebna linija za MaxTV)

EDIT: Brzinu veze nakon otkljucavanja i stavljanja FW-a iz AllInOne paketa mozete vidjet na slici u potpisu sa SpeedTest.net. Prije toga je jedva navuko na 9.80 na istom serveru (Banja Luka)

Zadnje izmijenjeno od: Gogo1207. 07.04.2011. u 20:32. Razlog: Dodavanje jos nekoliko informacija.
Gogo1207 je offline   Reply With Quote