Citiraj:
Originally posted by Horza
bubba govoriš napamet i zaključuješ bez činjenica.
informiraj se, imaš google.
naveo sam zašto ne želim pokušavati objasniti cijelu stvar. mislim da imam dovoljno informacija da pokopčam big picture, beren ih ima još više, ali osobno nemam dovoljno informacija da bih cijelu stvar mogao objasniti nekome tko je totalno neupućen.
|
A pyzda mu strynina, pa neka ih onda da, right? Googlat mi se neda jer nemam vremena. Ja sam kao i obicno svoje potkrijepio cinjenicama.
Citiraj:
btw, IBM je prodao svoj PC odjel jer mu ne treba... zato imaju dionice u brojnim firmama koje su mu konkurirale u tom segmentu.
|
Nije ga prodao jer mu ne treba, nego ga je prodao jer vec 8 godina posluje s gubitkom. A kad su ga i imali, bio je kao prosjecni hrvatski "otiraj-dotiraj" dobitak. A PC afere ih sljede jos od MCA i slicnih stvari. O tome koliko IBM okrece ogromne pare u segmentima za koje 90% ljudi nije culo je drugi par rukava.
Citiraj:
... jedna stvar u vezi tvoje tvrdnje da IBM to ne može isfurati jer je x86 prejak - Intel također radi na cell procesorima, a IBM AMDu gradi fab36.
|
Ma kakav x86 prejak, o cemu ti? PC je smetje, tehnoloski relikt. P4 je bio cisti 8086 do Prescotta, imamo 16 IRQa, imamo isto ono sto smo imali '81. Jedino sto pokrece to smetje od arhitekture su igre. Prosjecnom korisniku koji se ne igra je dovoljno 100MHz RISCa na postenom Unixu i nista vise. Cinjenica da Wintel pokusava progurati all-in-one platformu ne prolazi na sa Panten Pro V samponom i regeneratorom u istom samponu.
No naravno, jos nismo saznali sto je taj Cell, jelda?