06.04.2011., 19:06
|
|
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Autor Mr.Black
U firmi koristimo mrežu od 15 računala + printer i ploter, sve skupa je spojeno u 16-portni switch i 5 portni switch koji je spojen naravno u modem. Mreža dosta blokira jer su instalacije zastarjele, znači trebalo bi sve promijeniti s time da bi ja ubacio neki server jer trenutno podaci se nalaze na svim računalima, tj.sve je razbacano, lan je spor, mreža pada, znači struktura podataka je jako loša. Server bi mi koristio kao neki database server pošto imamo puno važnih podataka, dokumentacija, dwg shema, kontrolirao bi promet u lan mreži te internet promet (filtrirao), sherao bi printere i plotere znači sve bi išlo preko njega te da svako klijentsko računalo ima korisnički račun za pristup serveru (podacima). Moram spomenuti da smo Microsoft partneri te da sav legalan software imamo na raspolaganju. Nekak me najviše vuče na Server 2008, te SQL Server. Trebao bi vaše prijedloge, sugestije i komentare u vezi same infrastrukture mreže, softwerskog dijela te hardwera server računala i ostale opreme (patch panela, switcha,..).
|
Za početak, radio bi sam ili bi uzeo nekog vanjskog? Treba ti i mreža i rješavanje MS okoline, malo puno posla za jednog.
Zatim, treba ti file server, ne database, osim ako ne želiš raditi specifičnu aplikaciju za document management. Provjeri SharePoint i slična rješenja.
|