View Single Post
Staro 06.04.2011., 13:39   #73
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Dans mi je napokon dosao IE 9 x64 putem Windows updatea.
Nakon citanja nekih najava prije par dana mogu reci da me prvi puta malo zaintigrirala neka stvar od strane MS-a.
Nakon instaliranja prvi dojmovi su mi i vise nego pozitivni, pogotovo zato sto mi IE nikada nije bio dobar browser te sam uvijek koristio naku alternativu (Operu dok je jos bila u paid verziji, te nakon nje Firefox da bih danas koristio Chrome 12 Beta i Firefox 4.0 (jos se nisam odlucio koji mi je bolji))!

Napokon je IE postao browser koji izgleda kako treba i zadovoljava sve danasnje standarde kako izgledom tako i mogucnostima.
Nakon par minuta prckanja po oopcijama uspio sam si totalno prilagodit sucelje i neke opcije te mi je ovaj IE 9 sve bolji ...nisam vjerovao da cu ovo ikada moci reci za IE ili bilo sta sto dolazi od MS-a.

Malo cu ovih dana pogledati kako je tekao razvoj cijeloga IE 9 (posto ga nisam bas pratio).
Sada cekam nove testove, a i zanima me kakav je po pitanju sigurnosti posto se zna da je svaki IE do sada bio pun rupa.
Budem ga i sam malo mucio i surfao po svim mogucim stranicama da vidim dali imam kakvih bug-ova.

Ne vjerujem da cu preci na IE 9, ali zasluzuje svoju priliku posto sada imam volje testirat ga....posto i izgleda kako treba, a i radi kako treba (za razliku od svojih prethodnika koji me se nisu nicime dojmili).

Ako ima netko kakav ok link sa realnim testovima gdje je i novi IE9 x64 i IE 9 x86 te ostali aktualni browseri, bio bih zahvalan da ga tu podjeli sa nama.

Evo kako izgleda potrosnja IE 9 x64, Chrome Beta 12.0.712.0 i Firefox 4.0 (ociscen history na svim browserima i otvoren jedan tab tj. Google):

IE 9 x64: 41 MB
Firefox 4.0: 71 MB
Chrome Beta 12.0.712.0: 99 MB

Evo i screenshot:

http://img843.imageshack.us/img843/9092/taskm.jpg

Za sada jos nisam naisao na nikakve bug-ove u radu...no tek sam ga skinio tako da ima vremena i za to. Pozitivna stvar je i to sto ima x64 verzija koja mi je odmah skinuta po defaultu (posto sam na x64 OS-u).

Za sada je jedina mana to sto je iz MS-a , a vidjeti cemo dalje kako ce se stvari razvijat (nadam se samo da nije "supalj" kao svoji prethodnici).

Pošteni trgovac: 1, 2, 3, 4, 5...
win32 je offline