pozdrav,
kolega mi dao usb da si prebacim nesta ali je bio pun virusa i prilikom spajanja usb-a avast se odmah javio i "sakrio" određene foldere. Sakrio sam stavio pod navodnike jer ih se ne može naći kada se u folder options stavi show hidden files and folders a opet zauzima mjesto na sticku.
druga stvar je sto su svi folderi koji su postojali dobili extenziju exe ali ikona je od foldera i svi imaju 678 kb velicine i ne moze ih se otvoriti. e sada posto tamo ima nekih vaznih stvari moja pitanja glase:
1. kako osposobit foldere i fajlove unutra da budu funkcionalni (funkcioniralo je dok nistam stavio taj usb kod sebe)
2. kako se rijesit virusa u potpunosti da ne prenosim na druge usb-ove i da ocistim svoj komp?
naisao sam na par metoda na netu ali ni jedna ne rijesava problem u cijelosti...
skenirao sam i sa malwarebytes-om i sa avastom i programi su nasli neke viruse, trojane i crve u recycler.exe folderu (ili tako nesta nemojte me drzat za rijec) te neke vazne zarazene fajlove koje nisam brisao jer je covjek rekao da mu treba za posao..
probao sam koristiti i recuva program ali uspjesnost povracenih fajlova unutar tih zarazenih foldera je jako mala...
svaka pomoc je dobrodosla