e ovako, radio sam sve kako je pisalo...e sada, pitanje je da li sam uspio.
u 1. djelu sam doso do koraka 8. i 9. = u 8. koraku su podatci user i pass bili subscribe za oboje, a u 9. koraku u putty sam dobio ovako: cd .. (ok) , cd .. (ok) , cd bin(unknown command) , nwram_util set customer = 0 (unknown comman) ovo unknown comman je pisalo slicno nije tocno tako, samo je pisalo da je nepoznata ''komanda''.
Ok, sada odem u GUI i vidim tamo opcije za update firmware su otkljucane. Cudno, neznam dali ono gore u putty mora biti onako unknown ili sta?
idemo dalje, napravim updejt bootcode i runtime, pise da je zavrseno.
vidim verzija firmwera se promjenila, no mene tu zanima da li ostane t-komin logo dok se spojim na 192.... sa onim firmwerom iz all in one mape???
Stavio sam config za iptv (jer imam max tv) i podesio korisnicke podatke za pristup internetu i sve radi lijepo. Sada cemo vidjet kako se ponasa router sa tim firmwerom jer sa t-kominim je veza pucala svakih nekoliko sati. Imo sam istih problema sa thomsonom, stavio original firm. i radio je bez greske, veza se redovno reconnectala svaka 24h, a ne onako nakon svaka 3-4 sata. Imam i d-link router model dsl-2543b, odlican router. dok sam preko njega spojen na net veza je savrsena. ali je problem sto nemogu nac postavke za njega za max tv. jer ako ga stavim u bridge mod onda mogu imat maxTV, ali nemogu na net, nece mi se uopce spojiti na internet. ili dok je maxTV ugasen mogu se spojiti na net ali onda nemogu gledat maxTV. uglavnom sudaraju se veze izmedju neta i iptv-a i ometaju jedna drugu. pokuso sam podjelit portove ali ista stvar. zato sam se poceo igrat sa ovim siemensom jer vidim da nemam izbora nego kemijat po njemu jer je greska u t-kominom firmweru u svim routerima koje je t-koma djelio uz ugovore i uz adsl opcenito (vjerojatno neki jaaako losi programeri su radili na njemu i previdjeli neku gresku ili nesto jer je t-komin firm. potpuno modan i maknute su stvari koje t-koma misli da nisu potrebne ili oni ne pruzaju doticne usluge). uglavnom ekipa iz t-koma koja radi na tome nema pojma, ma da kada malo bolje razmislimo oni su to vjerojatno namjerno napravili, jer se po pravilu svaki izlazak tehnicara naplacuje 400-tinjak kuna (ispravite me ako grijesim ali ja mislim da tako pise u njihovim cjenicima). normalno da bolju uslugu pruzaju poslovnim korisnicima koji im godisnje donose po par milijuna kuna, nego nama obicnim korisnicima koji im u prosjeku donosimo cca 2500kn godisnje, pa onda moraju i nanecem drugom jos izvuc lovu od nas koji koristimo u privatne svrhe internet... otiso sam malo van teme, al samo sam htio prikazat moje misljenje o adsl-u i o tom svemu. mislim da sam u pravu sto se toga sve tice.