View Single Post
Staro 05.04.2011., 18:59   #1033
Gogo1207
Registered User

Gogo1207's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
sam max tv dobiva dodatnih 5 Mbit/s, znaci za dva je 10, tih 10 Mbit/s nemaju nikakve veze sa brzinom Adsl-a koju placas za internet jer su nevezane jedna za drugu. Ako imas paket brzinr od 20 Mbit/s za Adsl onda bi ti tako trebalo biti, jedino ako placas 10Mbit/s onda ti u svim statusima veze pise da imas 20 Mbit/s jer ih programi i sam router zbroji kao propusnost kroz tvoje parice ali idalje su nevezane jedna za drugu. Ovo sa torrentom nema veze sa nicim ostalim, jer portovi za surfanje netom i download obican su otvoreni uvijek, odnsno zatvoreni ako radi firewal i otvaraju se sami dok se otvori mozzila, ie, opera... Torrent clienti sami po sebi mogu automatski otvarat port koji nema nikakvog prometa kroz sebe, a mozes i rucno otvoriti portove za torrent (Vise o torrentima es morat koristit trazilicu ovdje na forumu, ja sam ujutro cito danas neku temu ali ju nemogu nac trenutno). Ako je torrent client dodan u iznimku firewal-a onda firewal automatski otvara port koji mu zada torrent client, sve ostalo su gluposti sto se prica po forumu. Jer za torrent na primjer moze biti i po par tisuca sedova a nijedan od njih nema upload veci od 1 Mbit/s i odmah je brzina downloada jako mala jer ima puno ljudi koji skidaju taj torrent. Malo logike i razmisljanja i nije tesko shvatiti sto, kako i zasto (ovo se ne odnosi na tebe, nego na ljude koji pitaju svakakva glupa pitanja). Ako ti na speedtestu nije pokazalo brzinu vecu od 17Mbit/s onda nemas propusnost kroz parice. Jer speedtest koristi port kojim se inace surfa i on ima najvecu propusnost, tako da je tesko da je to zbog porta, gotovo nemoguce.
Gogo1207 je offline   Reply With Quote