View Single Post
Staro 05.04.2011., 18:30   #15
tOta
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
Autor estugarda Pregled postova
Ma ne. Dosta mi je opreme (torbi, stativa, objektiva). Apsolutno mi je jasan njihov značaj, ali ipak se više ne bih s tim natezao. I nije toliko problem u težini i veličini koliko o činjenici da moram misliti na tu opremu. Jesam li uzeo stativ? Hoće li mi torba smetati? Hoću li moći ući s torbom? Hoću li izgubiti dio (već sam izgubio prime objektiv za 350D, srećom nije veliki gubitak)? Hoće li mi netko ukrasti? I sl. dileme...
Ne znam šta bi ti rekao nego traži što manje riješenje, a opet ne znam kolika ti treba oštrina kroz čitav raspon, da su neki manji elementi onda bi savjetovao brži objektiv, a to vuče manji DOF što ti sigurno nije poželjno ako slikaš kompletan interijer. Današnja ponuda i post-processing softver bez problema se nose sa ISO1600/3200, bez stativa i bez velikog otvora blende to ti je jedino rješenje uz možda neki oslonac za samo tijelo, možda GorillaPod, barem izvuče osmijeh na lice.
Citiraj:
Nisam fotograf i moj krajnji proizvod nije fotografija i samim time ne moram producirati tehnički besprijekrone fotografije. Defintivno hoću eliminirati torbu i stativ.
Također sa fotografijama mora dočarati proizvod kupcima i u mnogo tome mi dobre fotografije olakšavaju posebno dobra reprodukcija boje i slike interijera u kojima se vidi kako taj proizvod izgleda u svom prirodnom okruženju. Nedavno sam išao slikati jedan restoran, malo me prevarilo pomicanje sata unaprijed, ali sreća da je bila nedjelja pa nije bilo znaka gostima. Nakon provedenih pola sata došlo mi iz guzice u glavu da okrenem leđa prozorima, te spuštanjem onih zavjera-roletna uspio sam dovesti svjetlost na prihvatljivu razinu, naravno stativ mi je bio broj 2 poslije para očiju, ali ako već kažeš da želiš zaboraviti na njega. Da ne blebećem u prazno, zaključak bez zavjesa i malo igranja sa svjetlošću ne bi pomogao jedan D3x sa 11-16 ili nečim sličnim da uspijem dobiti vjerodostojne fotografije, znanje i iskustvo prije svega.
Citiraj:
Imaš li kakav link za usporedbu Field Of View kod APS-C i 4/3?
Nije li FullFrame superioran senzor? Ili nisam shvatio duh ironije?
Imaš nešto ovdje, sada koliko je relevantno, čak sam mislio da je razlika veća. FF je dakako superioran, ali i dimenzijama pa sam ga morao spomenuti.
Citiraj:
Što se Leice tiče; no go. Nisam ni inače prijatelj retro pristupa. Naročito ako degradira funkcionalnost i/ili ergonomiju. To je onak objektivno. A subjektivno; teško da se može kupiti nešto ružnije za $7-8K.
Ma ne bitno sviđa li ti se kako izgleda, gledaj na to da u džepu nosiš ekvivalent najačim strojevima iz DSLR svijeta, naravno rangefinder je drugačiji sustav, ali kako Švabe kažu: "the world's smallest full-frame system camera". Leica M9 i jedan Noctilux 50mm f/0.95 usisava svu tamu koju mu priložiš, a za sve šire S2. Vole ga i pojedini predsjednici.

Imaš ovdje (na njihovom kanalu) par aparata koji su spomenuti, aps-c versus 4/3, potom oly vs panasonic itd. Testovi su im zanimljiviji, dobiješ mnogo bolju sliku oko upotrebljivosti, veličine, a znaju nasmijati čovjeka.

EDIT:
Citiraj:
A gdje je taj oglas? I gdje su inače "najbolji" oglasi za foto opremu?
Ovdje.
Meni poznati:
Fotozine.org
Forum.hr
HRPC
Citiraj:
Nije loše za idiota naravno, ali taj idiot košta više od entry level DSLRa. Mislim da to nema smisla.
U potpunosti se slažem, sa 4/3 barem uvijek imaš mogućnost nadogradnje, pa možda za nekih desetak godina odlučiš nositi u drugom džepu jakne još jedan pancake objektiv. Prokleta tema, počinje me privlačiti ovaj micro 4/3, a iza sebe imam dobar APS-C dSLR.

Zadnje izmijenjeno od: tOta. 05.04.2011. u 18:42.
tOta je offline   Reply With Quote