Pozdrav,
malo sam tražio ovdje, ali nisam našao isti slučaj (ili mi je promakao). Uglavnom, treba mi prostora i nemam drugo rješenje, osim izmjene diskova. Radi se o Dell-ovom PowerEdge R710 serveru, a problem je što imam 6 diskova unutra. Moram mijenjat 4 komada a pretpostavljam da su u raid-u 5. Nisam siguran, jer ga nisam ja konfigurirao, pa bih morao bih provjeriti.
Uglavnom, server mora bit 24/7 online, pa me zanimaju vaši prijedlozi vezani uz zamjenu diskova. Ja sam mislio kopirat sve na neki drugi disk, maknut van ove diskove, ubacit nove, napravit ponovno polje i onda vratit sve nazad. E, sad, moguće je da su diskovi hot-swap. Jel moguće onda jedan po jedan promijeniti, tokom nekog vremena, bez da gasim server i bez gubitaka podataka?
Usput, od kojeg proizvođača i koju seriju diskova mi preporučate? Sada su unutra 4x300GB, a želim 4x1TB. Znam da vas ima dosta ovdje koji znate što bi trebalo, pa ne sumnjam da će biti korisnih prijedloga, ali i upozorenja. Nikad nisam mijenjao diskove na-živo, pa mi nije baš svejedno. To je inače SAP server, pa ne dolazi u obzir da ne radi, ni pod razno.