View Single Post
Staro 05.04.2011., 08:55   #9
tOta
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
Samo bi obratio pažnju na tripod, pošto daleko od preporučljivog kad je već ta sfera fotografije u pitanju. Na kraju ne brani ti nitko da zaboraviš na tripod, ali zar nije bolje uložiti koju više kunu u jedan od ovih novih perolakih karbonskih jer mislim da stoji izjava koju sam negdje pročitao da su stativ i difuzor za blic dva najbolja ulaganja u svijetu fotografije, naravno kada pričamo o manjim iznosima.

Osobno radije bi nabavio kakvu dobru torbu za 350d, i brzu 35-icu/50-tku, neki kompaktan i lagan stativ nego išao na navedene modele, jer slične zahtjeve od svoje foto opreme imam radi posla, interijeri, zatvoreni prostori, distorzija radi ravnih linija itd. Nedavno uz Vanguard-ov stativ mi je stigao Kata katalog, ostao sam ugodno iznenađen funkcionalnošću pojedinih modela torbi, valjda kako nisam mnogo obraćao pažnju na taj dio opreme. Najbolje bi ti bilo sa Lightroom-om ili nekim drugim softverom koji čita EXIF provjeriti žarišne duljine i vidjeti najčešće korištene pa onda po tome odlučiti šta dalje, samo baci pogled na usporedbu Field Of View kod APS-C i 4/3, a onaj FullFrame itako je bezveze.

Čekaj da se kolega Mar raspiše, on bi to trebao imati u malom prstu.

The Kompakt
.
tOta je offline   Reply With Quote