Citiraj:
Autor Franf
/cut
|
Ma uglavnom frende - htio sam samo reći da mi ide na pipidipi kad se smiruje situacija ovdje na način da se govori o nečemu što je u "našem dvorištu" kao boljem od bilo čega na svijetu. I da se to nama ni pod koju cijenu ne može dogoditi. Koliko možeš biti samouvjeren pa to izjaviti?
Samo to.
Ovo sa neposrednim žrtvama je glupo uopće komentirati. Jer je neposredno u Černobilu poginula 31 osoba, u Fukushimi nije nijedna. Neposredno. Ali šta se dešava poslije? Ništa. Zato što uzrok karcinoma štitne žlijezde nije poznat. Uzrok genetskim mutacijama ljudi isto tako.
Što se tiče HE, nisam ih nigdje spominjao kao boljom alternativom (jer u početku bijaše HE). Dovoljno je pogledati samo Three Gorges Dam u Kini.
OT: Što se tiče lobiranja i BBC-a, ovise o gledanosti kao i bilokoja medijska organizacija. Ne znam gdje tu ima lobija. Prenose loše vijesti, isto kao i dobre, u prilično dobrim vremenskim intervalima. Za razliku od američkih medija te naših medija koji pomalo uvode kulturu straha u svako "naše" kućanstvo opremljeno "televizijom i internetom". To je već neka druga priča.