Citiraj:
Originally posted by Beren
Bubba, da si se informirao o mogućnostima cella, kraj x86 arhitekture ti uopće ne bi bio toliko nejasan.
|
"Prema nekim informacijama cell procesori bi trebali imati 9 jezgri, od čega čak 8 striktno vektorskih, te jednu za general computing."
Ne vidim kako si ti ili bilo tko na forumu u boljoj situaciji nego ja citajuci ovo, pogotovo o striktno vektorskim jezgrama (gee, a skalarne, nista od njih?) i general computing jezgri. Opet, mozda ti znas nesto sto mi ne znamo, no onda nas nije lijepo dezavuirati ovako, right?
Citiraj:
Ne bih rekao da će u igri biti okrljašteni derivat zato što je jedna od glavnih prednosti cella to što će biti užasno jeftin. Ne zato što ga je lagano proizvoditi nego zato što će ga se proizvoditi u enormnim količinama. Naime dotična igračka bi trebala završiti u osobnim računalima, serverima, super-računalima, konzolama, HDTV uređajima, PDA-ovima, prijenosnicima, you name it. Najljepši dio cijele priče je distribuirano procesiranje. Dakle svi cellovi koje korisnik posjeduje se povezuju u mrežu. Fali ti procesorske snage na računalu? Nije bad, pomoći će mu prijenosnik i HDTV.
|
Svi za jednog, jedan za sve? IBM nudi ultimativno rijesenje? Hoces reci da Plejstejsn moze raditi isto sto i IBM p5 xxx serije za istu cijenu?
Sorry sto ti to moram reci, ali s cinjenicom o 421 jezgara od koje su neke vektorske a neke skalarne a druge pak pseudovektorske (antiaksijalni tenzori, mozda?) mislim da ovakvo sto je cisti nonsens. Opet, neke informacije, blok sheme, nacin rada procesora, opcodeovi, opis registara, opis funkcija... bilosto?
Odnosno, zelis mi reci da ce PPC od striktno deterministickog procesora preci u M$ all around platformu. Ne vjerujem ti uopce. Ni u najludjim snovima. Bar ne dok se nesto vise ne sazna o procesoru.
Citiraj:
Hmmm...da vidimo...ako sa svojim drugarima planiram priklat x86, PC i Microsoftov, zašto bi u posjedu želio imati diviziju koja se bavi proizvodnjom istih uređaja koje namjeravam izgurati s tržišta?
|
IBM kao firma koja drzi do sebe mrzi male korisnike i zato je prodan PC odjel, ne zbog niceg drugog. Imas li ti i pribliznu ideju kako je PC sektor IBMu irelevantan, i da mu radi vise stete nego koristi.
Citiraj:
Cijena procesora? Hmmm...cijena procesora se namješra prema tržištu za koji je namijenjen. Power4+ nije puno teže napraviti nego nekakvog Prescotta.
|
Ko je govorio o tezini izrade. Najskuplji Presshot kosta 50centi kada izadje s trake. Nije problem u proizvodnji, kao sto se ona i ne predstavlja najskuplji faktor u konacnoj cijeni bilo koje komponente, pa cak i one nevezane uz IT trziste.
Citiraj:
Jedna od glavnih postavki cell arhitekture je vektorizacija softvera. Ako IBM i bratija uspiju nagovoriti developere da počnu masivno vektorizirat softver, bilo koji x86 procesor nema što tražiti u sučeljavanju sa jednim cellom, a kamoli njih više.
|
Jebiga, meni jos nije jasno sto ti je taj vektorizacijski softver, ni vektorizacijske i ne znam sto su te ti vektori spopali. Vektori kao takvi se oduvijek koriste u racunalstcu, pocevsi od razno raznih CBS nejednakosti i kojecega. Dakle, who the fuck is vektorska jezgra?
Citiraj:
eto i slikica pretpostavljene građe Playstationa 3
|
M O L I M T E! Sto je to, crtez nadobudnog djeteta u Paintu? Daaaj... Dzizus...