Sa svime se slazem osim sa bootloaderom. Zakljucavanje bootloadera je posljedica zeyebavanja sa overclockom i customizacijom kernela. S jedne strane je dobro jer niti jedan STOCK kernel nije dobar kao neki custom kernel koji ima razne tweakove i baterija traje dulje nego sa stockom,ali s druge strane svaki custom kernel daje mogucnost overclocka u nebesa sto dovodi do crkavanja maticnih ploca Danas svako moze fleshat svasta i vecina koji ne znaju kako fukcionira OS na mobu nesto zezne,pa daje mob na garanciju i vecinom upali jer se ne moze vidjeti zasto je mob pokvaren. Bootloader inace uopce ne mora biti skroz probijen da bi se stavio custom OS koji nas zanima, dokaz je SE xperia x10,10mini,X8.
Sto se mene tice,nek rade sto zele,bitno mi je da je os stabilan kod svakog proizvodjaca,da je os optimiziran s obzirom na uredjaj na koji se taj os stavlja i da normalno izlaze nadogradnje. A ne da moram imati desire HD sa 768rama i OC-ati proc na 1.2 da bi os radio normalno i fluidno. PA takvoj masini sam nekad vrtio Windows XP i sto programa