Citiraj:
Autor Overhaul
Eh da, sada ovaj moj sigg izgleda u tom kontekstu za "igranje" teže ku**enje, ali ja sam pak sa one strane gdje se ti strojevi otplaćuju radom. Igrom situacije na tržištu, profesionalnom segmentu
hardvera se poprilično približio "gamerski" (čak i grafičke sada bez ikakvog patchiranja, uredno rade sa profi programima -npr. Nvidia u CUDA segmentu), pa sam ja prije nekog vremena ispitivanjem u praksi zaključio da mi se za moj posao više isplati kupiti high end iz "gamerskog" segmenta i mirno to neprestano updateati (x3), nego neku nižu srednju klasu u workstation vodama.
...
|
Pa iskreno. Mislim da je to najpametnija stvar koju možeš napraviti. Ako se već kužiš u kompove i sposoban si to za kratko vrijeme sve sam složit/nabavit.
Tko god ima znanje, a ne da mu se "zajebavati" sa tak nečim pa kupi neki profi workstation (a ne zarađuje mjesečno više od nekoliko tisuća eura) je napravio glup potez kaj se tiče financija objektivno. Profi workstationi su ovdje po mojem mišljenju za 3 tipa korisnika
- Korisnik koji samo radi, a ne zna ništa o tome na čemu radi
- Korisnik koji samo radi, zna dosta o tome na čemu radi ali zarađuje dovoljno da ga nije briga
- Korisnike (srednje i veće firme) kojima jednostavno zajebancija (sa nečim kaj nema normalnu podršku prilagođenu njihovom okruženju) nije u interesu.
A ako netko ima znanja, a jednostavno mu se ne da zajebavati sa tak nečim (a nema opravdanje u zaradi za takvom investicijom). To je njegov izbor. Isto kao što na seljaku izbor ako hoće za svoja 3, 4 hektara kupiti traktor od 100.000 eura!