Eh da, sada ovaj moj sigg izgleda u tom kontekstu za "igranje" teže ku**enje, ali ja sam pak sa one strane gdje se ti strojevi otplaćuju radom. Igrom situacije na tržištu, profesionalnom segmentu
hardvera se poprilično približio "gamerski" (čak i grafičke sada bez ikakvog patchiranja, uredno rade sa profi programima -npr. Nvidia u CUDA segmentu), pa sam ja prije nekog vremena ispitivanjem u praksi zaključio da mi se za moj posao više
isplati kupiti high end iz "gamerskog" segmenta i mirno to neprestano updateati (x3), nego neku nižu srednju klasu u workstation vodama.
Prvo, da se nabasati na takvu gamersku high end komponentu bitno povoljnije i tu na tržnici (znaju dečki koji su mi prodali pokoju komponentu - magarac, syzygy....) a i potom ju ubrzo prodati kad se ukaže prilika za jačim. To nije slučaj sa profi komponentama(iako su mi se o one amortizirale, to nije to - nije reciklirano i nije ekološki

).
Evo zadnju radnu stanicu iz profi segmenta apsolutno nikako nisam mogao prodati, a platio sam ju novu preko 30 000 kn. 2Xeona, fireGL, 8GB ECC DDR1 rama, SCSI hardove, EATX Supermicro matičnu i (tada) bijesno napajanje EPS standarda sve skupa stoji u spremištu i skuplja prašinu. Plus toga, za taj socket nemože se naći alternativno hlađenje, a intelova dva bakrena hladnjaka bučni za popi*it. Plus toga, neda se overclockat. A meni svaki Hertz viška štedi vrijeme. U profi segmentu svaki Hertz ubrzanja je jednak stotinama i tisućama kuna više za doplatiti. I tako da ne duljim, meni se isplati kupit i češće i najjače "gamerske" komponente
Citiraj:
Autor Viperus
Rekao bih manje od 1000 ljudi u cijeloj Hr, a sumnjam da su se svi našli na ovom forumu, pa zbilja ne znam zašto se to stalno spominje.
|
Heh, a našla se većina, jer taj profil ljudi zanima novi hardver, pa nas možda ima nesrazmjerno više nego ukupnih korisnika hardvera u rvackoj.