View Single Post
Staro 04.04.2011., 13:58   #66
Viperus
Premium
Moj komp

Viperus's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Pa budimo iskreni, igrice su jedini razlog za upgrade kompa. I već mi na uši izlazi ono "treba zbog posla".

Ja kao student fer-a mogu bez problema sve odraditi na MSI Windu koji ima intel atom. Compiliranje je duplo sporije u uspodrebi sa E6850, ali nije prestrašno, ako se uzme u obzir da je moj C2D 5x jaći po performansama. Vrlo lako se složi da 20 ljudi sa slabim kompovima compiliraju na jednom high-end serveru.

Čak mogu na onoj jadnoj intel GMA 950 grafi u autocadu 2007 napraviti model mobitela.

Mogo bi i photoshop koristiti (da nemam 10" ekran) , pošto se funkcije koje zahtijevaju puno računanja ne koriste pre često.

Tako da zbilja, ne znam kome to točno treba jaki komp zbog posla. To je zabluda pomoću koje predavači na filozofskom fakultetu kupuju i3/i5, a faks plati (frend mi redovito igra igrice na maminim laptopima kojoj trebaju za prevoditi knjige u office-u XD).

Ako netko spomene one koji rade na multimediji, ok, priznajem da ti za slike/animacije/3D grafiku high-end komp štedi vrijeme, ali koliko ljudi se bavi tim područjem? Rekao bih manje od 1000 ljudi u cijeloj Hr, a sumnjam da su se svi našli na ovom forumu, pa zbilja ne znam zašto se to stalno spominje.
Viperus je offline   Reply With Quote