View Single Post
Staro 04.04.2011., 13:49   #15
yoke
Premium

yoke's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Ako si reciver kupio tek nedavno i ako ti nije proslo 7 dana onda ga vrati i trazi lovu nazad...
nikakvo popravljanje

cin mi se da po zakonu o potrasacima imas pravo vratiti bilo koji uredjaj u roku od 7 dana od kupnje bez obzira na razlog!

ako je proslo vise onda ga vrati i pokusaj traziti drugi

jer ne znam tko ce ti srediti trafo ! to je cista mehanika i trebalo bi ga razmotati i nanovo namotati a mislim da ti to nitko na servisu nece raditi...eventualno ce naruciti novi trafo...pa dok to dodje...

Uglavnom, kod tih stvari ti je trafo najbitniji !
ako ti on cvili,zuji ili slicno pri malim snagama, ako ti to radi odmah u startu, sta ce tek biti kad ga opteretis !

tazlika izmedju svih konfekcijskih uredjaja ala sony/pa i jeftinijih yamaha,maranza,rotela...je upravo u napajanju

Vecina low cost uredjaja ima podimenzionirano napajanje te pri vecim glasnocama dolazi do kvarova, jer napajanje ne moze isporuciti onoliko struje koliko pojacalo zahtjeva odnosno koliko zvucnici mogu povuci.
To se rjesava kroz kvaliteno napajnaje s povecom kolicinom kondenzatora u napajanju i transformatorom koji treba biti dimenzioniran na snagu koja je veca od ukupne snage pojacala
to kod jeftilena nije slucaj
cesto je trafo podimenzioniran
i sad ako nije napravljen kako treba / kao sto u tvom slucaju cvili
onda ce to sve jako brzo krepucnuti

ja bi ga reklamirao
trazio nazad ili lovu ili novi uredjaj

transformator jednostavno ne smije cviliti u normalnom radu

eventualno ako ga naguras u kratki spoj, maksimalno opteretis ili tako neke ekstremne situacije...ali ovako...to jednostavno nije dobro

sta da ti se zapali cijeli stan radi jednog trafoa koji cvili !!!

(ako stvarno cvili trafo onda najvjerojatnije mehanicki nije dobro spojen...a mislim da tu nema puno pomoci)
yoke je offline   Reply With Quote