Citiraj:
Autor Old Iggy
Pa ne može se baš tako generalizirati. Ako se podijele samo tri bazne stvari (kvaliteta, performanse, podrška), stvari se jako kompliciraju. Ako se gleda na baš sve, situacija je užasno kompleksna i praktički bez jasnog zaključka.
|
Ja se striktno bazirao na zahtjevima većine. Drugo je ako se netko bavi recimo arhitekturom. Naravno da će si takav čovjek potruditi u svoj setup uključiti dobro napajanje, barem 2 kvalitetnija diska u mirror + backup mašinu na drugoj lokaciji (da ne kompliciram sada). Takve stvari sam stavljao kao iznimku i rekao da u tom slučaju treba dodati nove faktore koji utječu.
Podrške se nisam dirao jer ne pričam primarno o recimo poslužiteljima kojima je izbjegavanje downtimea svetinja i kada je nekad npr. on-site repair u <24 sata užasno važan (naravno od slučaja do slučaja, namjene do namjene...).
Mislim da je u mom slučaju generaliziranje dobro i da se jako lagano dođe do idealne konfiguracije u većini slučajeva samo traženjem idealne bang for buck konfiguracije za kućnog kosrisnika. Naravno da se dodavanjem novih zahtjeva od konfiguracije dolazi do sve kompleksnijih računa kod kojih vrijeme potrošeno na istraživanje kaj uzeti je proporcionalno sa eventualnom razlikom u cijeni odnosno realnoj uštedi.