View Single Post
Staro 04.04.2011., 08:50   #383
Ari
Registered User

Ari's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
Citiraj:
Autor kasko Pregled postova
Ček tko sad od koga kopira kaj?

Dajte se ohladite i prekinite s nebuloznim raspravama, "istina je da... zna se da..." to je samo u vašoj glavi usađena ideja da je takvo svačije mišljenje.
Meni je nebitno tko koga kopira, ne zamara me to uopće, niti mi to daje prednost nekom browseru, nego imam oči i vidim da je Firefox 4 puno sličniji Operi nego Chrome-u.
Citiraj:
U vezi problema "općenito" s FF4, ako nekome radi FF4 kako spada, a nekome ne, a oba su instalirana svježe.
Logično je da problem leži u podešenjima računala. Zar ne?
Normalno, i instaliranim programima, postavkama tih programa itd itd...
Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Zapravo i nisu tolko različiti, jer su oba u vlasništvu i pod razvojnom palicom svemoguće Google mašinerije, pa oba pregledanika imaju implementirane slične tehnologije, a sučelje i par sitnica je ono kaj ih na kraju razlikuje (bar ih je razlikovalo donedavno) i prezentira krajnjem korisniku.
Chrome ima total minimalistički pristup a Firefox ima nasuprot tome milion mogućnosti i podešenja. I na koncu izgled izvana je bliži Operi...Znači mogu ponovo potvrditi da je Firefox puno sličniji Operi nego Chromeu, a proizvoditi ih može i isti čovjek to je nebitno, gleda se proizvod a ne bračno stanje i broj djece proizvođača browsera.
Citiraj:
Firefox već godinama ima memory leak i sudden crash problema i to se vuče iz verzije u veziju. Firefox 4 nije iznimka bez obzira kaj ima ljudi kojima sve radi kak spada, oni su nažalost manjina, jer su službeni i neslužbeni Firefox forumi sa svakom novom verzijom uvijek iznova puni negodovanja. Da stvar bude čudnija, Windows verzije prednjače po problemima, jer Mac i Linux verzije rade skoro bez ikakvih problema, pošto su problemi koje s Firefoxom imaju Mac i Linux korisnici sitnica i trivijalnost u usporedbi s onim kaj konstatno pogođa Windows populaciju. Meni je Opera bila primarni preglednik na Windows platformi i isto se nastavilo sad na Linuxu, dok sam od Firefoxa na Windowsima odustal (i prešel na Operu) još kad je bila aktualna verzija 2. Na Linuxu imam čisto za isprobavanje i znatiželju Firefox 4 i Chromium 10, koji su bili kontinuirano nadograđivani sa starijih na nove i aktualne verzije i oba rade bez ikakvih problema, ali samo zato jer ja nemam problema s Firefoxom, ne znači da problemi ne postoje.
Konkretno mene Firefox služi savršeno, nemam crasheve, a memoriju pratim svako toliko kroz task manager i mogu reći da mi je pod kontrolom, te ne primjećujem nepravilna iznenadna usporavanja....

Operu smatram browserom invalidom jer se na nju ne mogu nikada u potpunosti osloniti samostalno. Svako toliko naletim na stranice koje se ne prikazuju pravilno, i to je njezina vječna rupa. Meni je to potpuno neprihvatljivo, možda je nekome fora ili se navikao.

IE 9 mi se čini kao browser broj 2, a Chrome mi je preskroman mogućnostima za moje potrebe i ne sviđa mi se što je svaki tab u svom odvojenom procesu pa mi sa 15 tabova task manager izgleda nepregledno. Task manager mi je obavezna stvar kojom kontroliram stanje računala i programa dosta često.
Firefox 4 je browser koji kao da je sagrađen prema mojim željama. Lijep minimalistički izgled a opet milion mogućnosti za podešavanje, brz, nema problema sa nekompatibilnosti stranica, addonovi mu puno bolje funkcioniraju nego na konkurentskim browserima
Ari je offline   Reply With Quote