Citiraj:
Autor burmuz
Ovo je tvoje subjektivno mišljenje, i ako si protiv da se ista iznose, tada budi konzistentan 
Upravo zbog tih izjava da su high end komponente za "tatine sinove" , ljude kojima novac na grani raste i sl. sam napisao primjer na sebi da to baš nije tako i da ljudi možda iste kupuju iz čistog gušta.
Kada si se gledalo kroz prizmu iskoristivnosti, tada ljudi ne bi kupovali 90% automobila koji se danas proizvode, pa ipak na ulici vidiš i mrcine od BMW-a i Mercedesa itd.
Nema "boljeg" izbora, kupiš što možeš i što ti odgovara i to imaš. Simple as that.
|
Molim te nemoj mi ubacivati nešto što nisam rekao u usta, odnosno prste. Prvo isprika. Očekivao sam da će ovo biti dosta da shvate ljudi
"Naravno. High end komponente su tu sa razlogom. Ali one su tu čisto za one koji imaju viška novaca te ostalih subjektivnih razloga (I don't judge anybody. Na kraju krajeva vaši su novci). High end komponente su opravdana kupnja (objektivno) samo u jednom slučaju. Ako zarađujete od svog kompa i ako će vam kupnja nečeg po nepovoljnijim startnim uvjetima (less bang for buck) biti dugoročno profitabilnija nego ako uzmete nekaj sa najboljim bang for buck omjerom."
Nema ništa subjektivno. Jednostavno bacati pare u high end komponente nije isplativo osim ako zarađuješ od kompa odnosno više ćeš zaraditi sa njima nego bez njih (odnosno sa najboljim bang for buck).
Sve ostalo je subjektivno kako sam rekao. Nigdje nisam rekao da je netko glup ako kupuje high end komponente koje mu čistom matematičkom računicom nisu naisplativija opcija. Nigdje nisam rekao da nema tržišta za iste. (dapače). Još sam lijepo napisao (I don't judge anybody. Na kraju krajeva vaši su novci". Za svaku potrebu postoji najoptimalnija opcija. Bilo kakva digresija od nje je osobni odabir.
Valjda nakon 5. puta si shvatio kaj sam htio reći!