View Single Post
Staro 02.04.2011., 17:59   #218
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor AMD Pregled postova
Hahaha. Jel ti živiš u Hrvatskoj?
Pa u Hrvatskoj je demokracija i svi imaju prava. Možeš se i žalit, ali upravi vodovoda.
Daj malo izađi iz kuće i okreni se oko sebe.
Lijepo ti je napisao @hammer_of_thor.
Prednost drzavnih pansionaca (carinici, policajci, sluzbenici i ostali) je ta sto je prosjecan glupi Hrvat jos uz sve i neinformiran.

Dakle, kao sto je netko rekao, carinik carini temeljem fakture. Ako sumnja, moze traziti potvrdu transakcije. Sve ostalo je u domeni zeko-je-reko prica i ostalih standardnih hrvatskih lovackih doskocica.

Imao sam slucaj gdje defekt u Branimirovoj otvara moju Ebay aukciju i uvidja da se ne poklapa shipping (zato sto sam s frajerom dogovorio drugaciji nacin, te sam dobio i drugaciju fakturu). Stojicki sam izdrzao njegovu freneticnost bez izazivanja incidenta da mu naguram paket zamjenskih tonera u supak, no nakon sto sam ga molim da mi citira relevantni Zakon kojime on moze cariniti temeljem cijene na Ebayu, svoje procjene ili nekog treceg drkanja a ne temeljem originalne fakture, naglo je promijenio plocu.

Na kraju se prijetio da me on sad moze traziti da mu izlist bankovnih transakcija (koji sam, na njegovu nesrecu, imao u djepu), pa smo i taj dio brzo rijesili.

Dakle, stvar je visestoljetnog hrvatskog poltronstva i beskicmenjastva, jer ja placam drzavnu sluzbu i ona radi za mene. Ima da se tako i ponasa. Samo je bitno ubiti ih ljepotom.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote