View Single Post
Staro 02.04.2011., 16:44   #15
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Monitor je glavna stvar, u njega buljimo svi. Tipkovnica i miš su isto bezvremenski, ako uzmeš nešto kvalitetno i što ti odgovara. Ja na primjer, imam godinama isti monitor, tipkovnicu i miš jer nemam potrebe za promjenom.
Napajanje je druga stvar koju rijetko mijenjaš. Uzmeš odmah kvalitetno i ostaviš si malo lufta. Nemoj uzimat napajanje koje je taman dovoljno za trenutni komp. Uzmi jače, pa kasnije nećeš morat opet kupovat novo za nove komponente. Ja sam za puno slabiji komp uzeo trenutno napajanje i izdržati će i slijedeću konfu, a da sam uzeo neko 350-400w jeftilen napajanje, ne bih se baš proslavio sada.
Nadalje, disk i optikaner se isto ne mijenjaju često, pa i to uzmeš kvalitetnije odmah. Isto vrijedi i za ostalu periferiju, printer, kameru nekakvu, skener, volan ... šta god.
Grafu možeš često mijenjat, kao i dodavat ram, ali cpu obično zahtjeva promjenu matične, osim ako naletiš na puno jačeg polovnjaka po prihvatljivoj cijeni u budućnosti. Ja ću morat mijenjat cpu+mbo, jer nemam baš neke mogućnosti nadogradnje u tom pogledu.
Nadam se da sam ti barem malo pomogao.
D1viry je offline   Reply With Quote