Ako sam pogriješio podforum, ispravite me.
Uglavnom, imam sapphire miniDP na DP adapter u tandemu sa HP DP na vga adapterom i rade savršeno. Moja stara kanta od crt-a radi na 100 Hz ko cager. Budući da je na 6970 drugi dvi samo digitalni, trebao mi je još jedan adapter. Naravno, ovaj tandem baš i nije jeftin, pa sam potražio jedinstveno rješenje. Tu nastaje problem. Internet je prepun Apple i Apple-klon adaptera, a ja nisam htjeo uzet takav adapter, nego univerzalni (kao ovaj od HP-a). Imam stari vga na video i s-video adapter, koji radi samo sa matroxicom (jer je u kartici potrebna elektronika), pa sam mislio da je i Apple adapter samo splet žica, a da je potrebna elektronika sadržana u Mac-u.
Iz tog razloga, tražio sam i našao univerzalni adapter od logilink-a i pogađate, ne radi. Onda sam, frustriran, ipak uzeo Apple-klon sa DX-a i čekao na njega. Danas je stigao i pogađate, ne radi.
Sa oba adaptera monitori daju sliku u biosu, post-u, učitavanju windoza, ali onda zaspu. Crni ekran i blinka power led. U display postavkama se lijepo vidi da ima još jedan monitor i može se s njim radit svašta, samo nema slike.
Uspio sam dobit nekakvu jadnu sliku na niskoj rezi i frekvenciji, ali osim toga ništa. Isprobao sve kombinacije monitora i adaptera koje imam, probao i sa lcd-om, ali nula bodova. Probao sam i more drivera, friške windoze, custom drivere pravio i izgubio strpljenje.
Moja pitanja su:
1) Jel ima tko kakvu ideju?
2) Jel ima netko u blizini Belišća nekakav Mac sa miniDP izlazom, da vidim jel barem to radi, pa da prodam adaptere nekom tko ima Mac.
Ovako ih ne mogu stavit u prodaju jer znam da za pc ne rade, a za Mac ne znam jel rade ili ne.
HDMI mi je zauzet, pa to odmah otpada, a konfa je pod "moj komp"
Unaprijed zahvalan na svim idejama.
EDIT: Riješeno. Nabavio mali vga m/ž kabel i pokidao EDID pin. Sad radi kako treba, iako za HP adapter nisam morao kidat taj pin. Na dvi/vga adapteru je isto pokidan odavno, al eto, nisam znao da ovaj adapter uredno čita edid.