Ljudi moji, skužio sam da smo jedini idioti mi u cijeloj toj priči sa 590 GTX i 6990.
Takve, u najbolju ruku, poluproizvode koje bi RAK nazvao "kaloriferima sa podrškom za 3D" treba ignorirati i ne kupovati.
Ono što mi nije jasno je da ni nVidia ni AMD nisu stali, razmislili i rekli: "Kvragu, ovo je naš top-of-the-line,fucking-bleeding-edge,non-plus-ultra proizvod! Ovo je proizvod o kojem će se govoriti kada se geekovi sastanu, koji će ekipa na XS-u staviti pod tekući dušik, razvaliti svaki test u povijesti čovječanstva i koji će ljudima pokazati jednom zauvijek da mi radimo najbolje grafičke čipove!". Umjesto da odriješe kesu i kažu svojim inženjerima "Go nuts", što oni učine? Štede na hladnjaku (AMD) i VRM-ovima (nVidia)...
Ono što je zabrinjavajuće da su i jedni i drugi krenuli istim putem, jer da je bar jedan od njih napravio što sam gore napisao, sada bi bio car, a onaj drugi smetlar. Da ne govorim koliko bi to popravilo percepciju kod kupaca, umjesto debilnog marketinga koji u zadnje vrijeme više nema veze s vezom...
Citiraj:
Autor Fantač
Zašto ne bi moglo? Vidjet češ da se može kada i ako se jedan od proizvođaća odluči napraviti nereferentnu karticu i napravi svoju izvedbu naponske regulacije...
|
Ne znam koliko će to biti isplativo, jer na top-end karticama se dosta često radi i s gubitkom, cijeni usprkos. A popravljati već sada narušenu reputaciju 590 GTX-a je Sizifov posao... 590 GTX je trebala biti grafa koja će se prodati u, ne znam, 10.000 primjeraka, ali koja će pospješiti prodju milijuna low end i mainstream grafi. Ipak, sve je moguće, živi bili pa vidjeli.