View Single Post
Staro 30.03.2011., 10:34   #9
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Sinisazg Pregled postova
Ne razumijem zasto ovakve komplikacije zbog toga sto nisi cesto doma i malo bi si "prosurfo"?

Zar nije jednostavnije uzeti USB stick od nekog operatera i hvala Bogu danas vise nije skupo stavit cca 50kn na njega i imas net. Skuplje ce te izaci sve ovo da napravis nego 5 godina da koristis ovu opciju :/

Zato što kad sam 2 mjeseca kod kuće preko ljeta želim pravi net, stik imam al nema 3g signala. A i kad bi imao adsl, vjerujem da bi i starci ćešće surfali. Odnosno dugoročno, investicija do nekih 1000kn mi je potpuno opravdana.

Malo sam razmatrao situaciju, kad malo bolje pogledam, imam još neke opcije u igri, pogotovo kad ubacim repetitor nekakav u igru.

Ovo su možebitne linije:

Žuta je prvotno zamišljena, al s vjerojatno najviše visokih prepreka.

Zelena je isto moguća, s tim da postoji prepreka u obliku stabala, tako da opet vjerojatno ništa od toga osim kako se nepotrudim oko drvoreda

Crvena ima potencijala, mislim da postoji optička vidljivost ali moram stavit repetitor nekakav.

Plava kao zadnja solucija, isto s repetitorom ali bih ju htio izbjeći.

Recimo da na crvenoj imam optičku vidljivost, može li mi netko navest što mi sve treba od uređaja (neki konkretniji modelim jer mi AP gotovo ništa neznači). Uzevši u obzir da bi kod frenda trebao biti neki manji uređaj jer komp na tavanu tamo nije opcija. Kod mene može sve.

I pitanje još, kako se antene i oprema ponašaju kad grmi/sjeva u smislu da antena pokupi munju u nekom najgorem scenariju?