View Single Post
Staro 29.03.2011., 23:57   #3
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
A jesi prvo malo potražio, istih i sličnih tema je već bilo ?
Neka se svatko od vas popne na krov ili potkrovlje i ako se vidite (uzmi kanočal / dvogled) ima šanse.
Treba vam dva AP - a sa antenama ili CPE kompleta (AP sa antenom u istom kučištu), vidi susjednu temu AiRMax2 ili slične.
Gledao sam malo teme, i pročitao dosta raznih stvari(od toga da je domet mreže 30m, pa do toga da je max moguće prevalit 100m udaljenosti i da mora biti optička vidljivost itd...) tako da više ništa neznam.

Uglavnom, čitao sam malo tamo na zg wireless il kako se zove, preporučuju neke APove po 700kn što mi je dosta para (iako, to je moja slobodna procjena, možda i nemože jeftinije).
Ako može jeftinije, nitko sretniji od mene, pogotovo ako uspijem nešto naći na tržnjaku

Što se tiče gledanja s dalekozorom, jako teško s krova jer je ta njegova zgrada dosta niža od ove koja je pokraj nje, a i ove ostale su tu negdje.

Ovako nekako izgleda visina kuća.

Možda bih uspio dio zapreka zaobići dizanjem 2-3m iznad krova montažom na štender il tako nešto.

Stvar je da jako slabo stojim s tom terminologijom i općenito wireless hardverom pa neki link na nabavu il direkt na ono što bi mi trebalo nebi bio na odmet.

Ako budem išao na ta 2 Airmaxa2, to mi je onda u biti plug'n'play, izbacim na krov te kutijice, uštekam mrežni kabl i struju, podesim i to je to?

Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 30.03.2011. u 10:35.
Pupo je offline   Reply With Quote