View Single Post
Staro 29.03.2011., 08:37   #5
Adriatix
Banned

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Autor MatkeziCro Pregled postova
mislim ovako: preporuka laserskog color printera, s time da su cijene, ako se ne varam, oko 1500 kn, ali ovog pitam jer košta oko 1200. zanima me ako se za 1200-1300 kuna ili manje može dobiti kvalitetan laser color?

i da, ne treba mi kao uređenje prostora
Situacija ti je sljedeža. Low cost B&W laseri su na izdisaj. Uskoro će ih zamijeniti Low Cost Kolor laseri.

Zašto?

Zato jer proizvođač lasera ima bolju zaradu ukoliko ti uvali kolor laser nego B&W. A cijenu može podesiti upravo onoliki koliko je kupac spreman platiti. Kasnije gubitak nadoknađuje kroz potrošni materijal.

Jasno?

Nije jasno?

Onda uzmi ovako za cac 1000 kn + PDV možeš dobiti neki B&W laser kapaciteta cac 2000 otisaka ili uz malo truda 15 000 otisaka. Dok si obvdje za cca iste novce dobio cca 500 B&W otisaka.

A kako ti ovaj kolor laser služi u 80% kao B&W printer. To te B&W otisak dođe barem 4* -* 8 više nego da si uzeo isključivo B&W opciju.

Zaključak: Ipak je riječ o gimick opciji ili komadu inventara za prestiž
Međutim ukoliko tui treba stvarno kolor otisak onda je inkjet financijski gledano u velikoj prednosti. A kod kolor lasera više manje svuda je istra igra.
Adriatix je offline   Reply With Quote