View Single Post
Staro 28.03.2011., 22:40   #17
S3arch1ng
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
ako tražiš ovu uobičajenu opremu onda nemaš brige
Nažalost, možda izgleda jednostavno ali dosadašnje iskustvo nije to pokazalo...potrebno je pronaći nekog vendora koji već ima iskustva u tome i nije mu problem to odraditi za manje količine robe...

Citiraj:
no postoji iznimka u EU projektima i piše ako baš tu stvar koju ti tražiš nema nigdje da je prizvedena u EU - onda će ti prihvatiti i trošak ako je izvan EU
O tome sam načuo nešto no obzirom da se radi o "klasičnoj" opremi (prijenosnik, desktop i projektor) trebalo bi je biti proizvedene u EU...no određeni problemi i kod nabave te "klasične" opreme također postoje, a dijelom to dokazuju i iskustva korisnika...

Citiraj:
isto tako ukoliko je oprema sklopljena negdje u kini ili gdje, a uvezena ajmo reći u Italiju i tamo su "dodali neku vrijednost" tada proizvod može imati cerifikat "made in Italy"
E da, za ovo smo znali...ali da budem iskren, ovo je gotovo isti problem kao i kod nabavke "potpuno" sklopljene opreme u EU...treba pronaći nekog vendora koji će se pozabaviti time...ako imaš neke preporuke bio bih ti zahvalan (može na pm)

Citiraj:
i ako je ovdje riječ o IPA projektu tada ti je potreban certifikat o podrijetlu za sve komade opreme čija je jedinična cijena veća od 5.000€ (ne znam da li ovo vrijedi za druge projekte financirane iz sredstava EU), pa eto ako nabavljaš stvari manje vrijednosti onda ti on nebi trebao biti potreban
Oprema mora potjecati iz zemlje članice EU, zemalja Europskog ekonomskog prostora, zemalja kandidata za članstvo u EU i/ili zemlje korisnice IPA programa.i tu si u pravu, no srećom radi se o opremi čija je jedinična cijena manja od 5.000 €...

Hvala na informacijama i trudu...
S3arch1ng je offline   Reply With Quote