Citiraj:
Autor Tejo.Hr
@ Nm4st3r Kakvi su tvoji dojmovi sa glasnočom tog coolera? Kako najbolje da se uvjerim da li stane?
|
Samo da dam svoj "
plus" za
Hyper 212 +, njime sam zamjenio stock kuler koji je bio u kompletu sa Phenomom. Stock je prvih 2mj radio sasvim ok tiho no onda sam ga pri vecim brzinama poceo "cuti"
Brzinu
Hyper.a sam podesio u BIOS.u na oko 800 rpm minmalno i u 80% slucajeva on se vrti na toj brzini i
ne cujem ga (nesto malo glasniji su ipak HDD i vent od PSU) a uzmi u obzir da su mi bocne stranice kucista skinute a komp je od mene udaljen 1m. Btw na toj brzini (dakle 800..850..900 rpm) mi drzi CPU na oko 27 C kad je kao X2 a kad ga otkljucam na X4 onda je temp oko 35 C. Pri visim brzinama, iznad 1200 i on se nesto jace cuje no to me ne zanima buduci da mi vecinu vremena radi na nizim,gore spomenutim brzinama.
Kako da se uvjeris da li ti stane u kuciste? Ovako, racunaj da od procesora do bocne stranice trebas imati
minimalno 159 mm razmaka (to je zapravo visina Hypera). Eto,moje je preusko pa imam bocnu stranicu skinutu

(za sada,a u planu je neki moding - rezanje i krpanje plexijem

)
Definitivno ga preporucujem jer za 200kn (npr to je najcesca cijena rabljenih sa garom) mislim da nema puno boljih od njega. A ako te i nece zadovoljit,lako prodas