Citiraj:
Autor Chuby
Nis pretjerano cudno. Napravis odlicnu igru, digne se golema prasina. Zatim najavis nastavak i potrudis se dignut jos vecu prasinu. Potrosis 4* manje novaca na razvoj i zaradis 6* vise nego na originalu.
What does that tell?
Vrijedi za vise-manje svaku igru.
DA2 na kraju nije tako strasno losa igra s obzirom na nepostojanje konkurencije novijeg datuma, ali nema apsolutno nikakve veze s DA
|
Meni to itekako jest čudno. Ako se nešto dobro prodavalo, a također uz pretpostavku koja u današnjem svijetu izrade igara stoji, a nikako nije samorazumljiva, a glasi: nije mi stalo do toga da radim dobre igre, niti do igara kao takvih, već do zarade koju dobivam svojim poslom - što u svijetu izrade igara nije uvijek bilo tako, nije novac bio primaran kao danas - tada i sa tog stajališta ima smisla za smjer razvoja nastavka poboljšati i produbiti ono što je prodalo prvu igru, a ne iskasapiti ju do neprepoznatljivosti i napraviti iz nastavka neku sasvim treću igru.
Također, mislio sam da ozbiljnim business-ljudima ne pada na pamet razmišljati ovako kako navodiš, a kako su Bioware i EA očito razmišljali pri pristupu DA2-u: pobrati instant pare na temelju slave prethodnika, a kasnije kako bude. Jer to je izrazito kratkoročno razmišljanje. Znam da su ljudi ovce i vjerovati će bez obzira na igre da je Bioware ona ista kompanija koje je napravila BG2, da su to kvalitetni developeri i "pisci" (yeah, right haha), ali mislim da niti njihovi nekritički fanovi nisu takve ovce da nakon eventualno dvije ovakve igre treći put ne bi dobro razmislili što kupuju. Ovo što su napravili s DA2 dugoročno gledano je put u propast i bankrot, bez obzira na trenutnu instant refleks-prodaju DA2.