Tema: Dragon Age 2
View Single Post
Staro 26.03.2011., 00:37   #334
fler
These go to 11
Moj komp

fler's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Autor donniedarko133 Pregled postova
Nebih se složio s tvojim razmišljanjem o RPG-ovima. Mislim da je poanta igranja u tome da se igrač uživi u priču i likove, a ne da se gnjavi sa statistikama. Neki za to jednostavno nemaju volje, a ni vremena... Štoviše, mišljenja sam da bi se skillovi trebali razvijati sukladno s onim što igrač u igri najviše koristi. Svjestan sam da postoji publika kojoj više odgovara klasičan pristup. Ali uzmi u obzir da je moja referentna točka Mass Effect, a ne Baldurs Gate.

referentna točka ti je sasvim kriva (jer ME i ME2 jesu same po sebi dobre igre, no s RPGom imaju veze jako malo), kao i mišljenje
o RPGovima općenito.

dakako, na to mišljenje imaš pravo, to ti nitko ne osporava.

problem nastaje kada se ti i tvoji istomišljenici krenete petljati tamo gdje vam očito nije mjesto.
pa vas se onda skupi pozamašan broj (a brojni nezadovoljni kupci = manje $$), navalite na službeni forum neke sasvim solidne igre i krenete cviliti o težini/kompliciranosti iste; to cviljenje potom uoči neki panglu tipa Kottick (ako ne znaš tko je, pitaj Google) i izda naredbu za djelovanje po tzv. "želimo igru približiti svima" sistemu, što redovito rezultira gaženjem svih dobrih ideja i podilaženjem masama.

nemaš volje ni vremena za (bilo koji kvalitetniji) RPG (koji zahtijeva angažman i razmišljanje, gdje razgovor donosi više XPa od button mashinga, petljanje po inventaru i opremanje partyja je uživancija, a R stoji za Role umjesto Retard)?
odnosno, za bilo koji RPG koji jest RPG?

nema problema - na svu sreću, postoji ogroman izbor naslova za baš takve.
igraj Angry Birds i Bulletstorm, i ne traži da se stvari "za koje nemaš volje ni vremena" prilagode baš tebi.
vrijeme dobrih igara je, izgleda, umrlo onog trena kad su developeri odlučili "slušati igrače" nauštrb bilo kakve kreativne vizije i novih ideja.

fler je offline   Reply With Quote