Citiraj:
Autor burmuz
Kada već pljuješ po h'n's kao žanru, što me iskreno žalosti, ako si rpg znalac kojim se prikazuješ, što nisi spomenuo Diablio I i Diablo II koji nemaju opće fanova i smeće su iz loše h'n's branše, ili možda Divine Divinity itd.
|
ne pljujem po h'n's zanru, vec sam mu spomenuo najjednostavnije igre iz tog zanra, s kojima ne bi trebao imati problema
namjerno nisam spomenuo diablo serijal posto je to ipak malo kompleksnija igra (nema smisla njemu preporucavati tu igru posto je veliki naglasak na itemima i buildu lika)
dakle opcenito sam govorio da su h'n's igre jednostavnije, naravno da ima iznimaka
mislio sam da sam bio dovoljno jasan u originalnom postu pa da necu ovo morati objasnjavati.. lol
Citiraj:
Autor Prcko Prcić
mozda bih se i slozio sa gore navedenim, odnosno da je definicija rpga bildanje lika, ali to bi bilo prije mozda 10 godina, ne danas. Roleplay ili u prijevodu igranje uloge, se iskljucivo odnosi upravo na to, uzivljavanje u character....
|
kak da se ja uzivim u character ako je jedina kontrola koju ja imam nad njim, odabir teksta u dijalozima (i to jos pogotovo ako se sve linije dijaloga svode na isto)?
odabir statsa i specijalizacija i skillova jest i dalje glavna stvar kod RPGova
ne vidim kako netko moze tvrditi drugacije - to su onda drugi zanrovi o cem vi pricate, a ne pravi RPGovi
Citiraj:
Autor Prcko Prcić
bitnije mi je ono sto vidim, cujem i osjetim, i radnja i igrivost, a manje se zelim zamarati sa menijima u igri.
|
cuj, pa igraj onda pucacine posto tamo uopce nema menija i samo gledas, cujes i "osjecas" sta se dogadja oko tebe
ne kontam otkad je sad popularno da RPGovi budu toliko pojednostavljeni da ne moras prakticki nista raditi osim ici klati okolo i primati questove od NPCova
za toliku jednostavnost su izmisljene igre za konzole, upalis i igras, nema nikakvih problema
jos malo pa ce ljudi trazit od RTSova da izbace micromanagment i da se igra fokusira samo na vodjenje fixnog broja jedinica po mapi koje ce klati druge jedinice
mislim koji k