View Single Post
Staro 25.03.2011., 12:40   #538
windfucker
Guest

Evo imam i ja jedan problem, mislio sam da ću moći ljudski to riješiti bez previše natezanja, ali ne ide...
Ne radi se duirektno o policiji, već o osig. kući; lik me nabio u stražni dio auta dok sam stajao na semaforu i- pobjegao.
Otpala mu tablica, policija izišla na teren, ja 0,0promila, dakle sve je na mojoj strani.
Ono što mene zanima: rekao sam da želim popravak automobila "po računu", jer se u onoj prijavi kod euroherca (gdje je lik i osiguran) moraš odmah izjasniti da li želiš isplatu "po računu" ili "po nagodbi".
Uglavnom- da li ja imam pravo na uvid (kopiju) popisa oštećenih dijelova na autu, jer mi lik nije dao ništa, već je rekao da će poslati ponude za popravak na više adresa pa će razmotriti najpovoljniju !!!???
Mislim, wtf, zar ja nemam pravo na popravak po cjeniku i od strane ovlaštenoga servisa i distributera (Peugeot, u ovome slučaju), i- amen?!
Btw, poradi prirode posla koji obavljam gdje sam direktno i nezamjenjivo ovisan o svome automobilu za 24/7 rad, direktno sam na gubitku (koji mogu dokazati bez problema) svakoga sata što mi auto nije u voznome stanju, u autu je bila i moja klinka na stražnjem sicu (vezana, srećom); mala ima 8g. i "ukakala je gaće"- tu noć sam morao ćoriti sa njom i cijelo vrijeme smo pričali o tome što se dogodilo, ma, koma...ugl. mogao bih ih "pritisnuti" samo tako, to mi je jasno, ali ne želim na taj način ići, ako ne moram- sve što želim je novi djelovi i popravak u služb. servisu čim prije i bez komplikacija.

Eto, molim one koji se kuže u pravne stvari da nabace koju pametnu, a pogotovo na onaj dio gdje "zaobilaze" listu oštećenih dijelova i popravak u služb. servisu- mogu li to oni, zakonski gledano?
  Reply With Quote