Tema: Dragon Age 2
View Single Post
Staro 25.03.2011., 12:16   #325
Ordem
Banned

Datum registracije: Sep 2010
Citiraj:
Autor donniedarko133 Pregled postova
@Ordem

Nebih se složio s tvojim razmišljanjem o RPG-ovima.
nije to moje razmisljanje, vec je to definicija RPGova.

Citiraj:
Mislim da je poanta igranja u tome da se igrač uživi u priču i likove
to je poanta igranja kod svake igre (osim kod nekih jednostavnih platformskih igara i onih puzzle, ajd i serious sama lol), tako da ti to i nije neki argument

Citiraj:
a ne da se gnjavi sa statistikama.
sto onda svaki RPG ima statse? to je definicija RPGa

oblikovanje lika pomocu statsa kako ti to zelis, a ne da samo ides i ubijas i pricas sa ljudima.

Citiraj:
Neki za to jednostavno nemaju volje, a ni vremena...
ako nemas volje ni vremena za takve RPGove onda oni nisu za tebe
pa za takve igrace postoje hack'n'slash igre ili ovi pojednostavljeni action RPGovi (tipa mass effect 2, titan quest, wolverine, devil may cry, itd)

ljudi pizde na dragon age 2 zato sto je jedinica bila cisti RPG i ocekivalo se isto od dvojke

cak je i mass effect 1 bio vise RPG nego sto je u dvojci

Citiraj:
Štoviše, mišljenja sam da bi se skillovi trebali razvijati sukladno s onim što igrač u igri najviše koristi.
cuj ne treba ti racunalo za to
mozes ti i sam levelirati skillove koje najvise koristis

i kako da racunalo zna sta bi ti koristio od novih skillova pa da to odabere umjesto tebe?

npr igras sad sa mageom, i kako sad racunalo da zna oces ici na nukera ili cisti support?

Citiraj:
Svjestan sam da postoji publika kojoj više odgovara klasičan pristup. Ali uzmi u obzir da je moja referentna točka Mass Effect, a ne Baldurs Gate.
kao sto rekoh, za tebe nisu RPGovi onda
vec akcijske igre

Citiraj:
Automatsko leveliranje pomaže kod onih koji nisu redoviti RPG igrači da vide na koji način se razvija lik tako da u slijedećem proigravanju ili u nastavku mogu ručno unositi neke modifikacije.
nije to neka znanost da ti moras sad pazljivo graditi svoje skillove inace ces umirati svakih 5m (to jedino kod ovih kompleksnih rpgova poput baldurs gatea, fallouta 1/2, temple of elemental evil, itd) ..
pogotovo ne u dragon age 2 koji je jako lagana igra

Citiraj:
I neprijatelji neće padati na jedan klik miša ako klikneš na auto level.
ako igras na normal sumnjam da si ijednom umro dosad
i dovoljan je jedan klik misa na neprijatelja da umre, posto je ukljucen auto attack

zbog igraca kao ti, koji su se zalili na tezinu i kompleksnost jedinice, sada dobivamo poluproizvod od igre koji vise odgovara konzolasima i kezual igracima kojima je samo do bezumnog klanja

ne bi mene smetalo da je to sasvim nova igra
ali ne, to je nastavak najbolje igre 2010. godine
ocekivanja su bila ogromna
Ordem je offline   Reply With Quote