View Single Post
Staro 24.03.2011., 17:28   #1548
Verbum
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor domis Pregled postova
prvo i osnovno, nista nije dizajnirano da se OC-a. OC je samo bonus, a default takt je najoptimalniji takt i voltaza za cijelu seriju i na tom taktu graficka MORA raditi. (sa izuzetkom tvornicki overklokanih modela)

dax, reci kolike performanse bi dobio sa OC. 2-5%? imho, bezvezno.

sad mogu tu povuci paralelu sa temom na koju se nadovezuje ova slika, ali radije nebih
Naravno slažem se da je OC bonus, a pošto sam eto kupio karticu po malo većoj cijeni i sa boljim hlađenjem od referentnog modela zašto ne bih maksimalno iskoristio taj bonus, zar ne?
Taj bonus je pogotovo primjetan kod 460GTX kartica koje po default-u dolaze sa dosta niskim taktovima (675Mhz), dok 90% njih bez problema mogu raditi na 800 Mhz i naviše (naravno na default-noj voltaži).

Default-ni takt nije najoptimalniji takt, možda je eventualno za neuke i strašljive ljude. Najoptimalniji takt je maksimalan takt koji je stablian na defaultnoj voltaži, naravno ovisno i o temperaturama pod opterećenjem. No tu treba napomenuti da čipovi dolaze sa različitim defaultnim voltažama tako da obično oni "kvalitetniji" čipovi dolaze po defaultu sa nižim naponom i obratno...

Ne bih se složio sa tobom dapače MSI Hawk ima odlično hlađenje tako da za nju oc preko afterbunera i nije neki izazov jer temperature jedva dolaze do 70C.
Eto moja radi na 870 Mhz na default taktu (1.025V) i sa time sam prezadovoljan, no sa podizanjem voltaže u afterburneru radi na 920 Mhz 1.087V).
Poznato da je za večinu GF104 čipova nekakvih 1.1V normalna voltaža za oc naravno uz odgovarajuće hlađenje jer preko tog napona mogučnosti oc-a drastično padaju.

Kada igram recimo Battlefield 2 dobro mi dođe tih ekstra 50 Mhz i dobitak se pogotovo osjeti u minimalnim FPS-ima, a i opće je poznato da performanse fermija jako dobro skaliraju sa podizanjem Mhz-a GPU-a.

Ako se bojiš oc-at i imaš predrasude prema istome to je tvoja stvar no nema potrebe da širiš neistine o nećemu što vjerujem da nisi niti osobno isprobao.

Zadnje izmijenjeno od: Verbum. 24.03.2011. u 17:41.
Verbum je offline   Reply With Quote