View Single Post
Staro 24.03.2011., 08:07   #4
tonini
Premium
Moj komp

tonini's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor djohum Pregled postova
Nemozes, zato sto su ti to eksterni diskovi koji direktno trebaju biti spojeni na komp. Recimo ja sam sebi nabavio NAS storage kuciste za 3.5" SATA disk i ima dva usb utora i u mrezi se vidi kao USB na mreznom disku. Taj disk je spojen meni u LAN i svi mu pristupaju, a stick ili hard ukljucim na USB od tog diska posto je NAS.

Osim ako se zelis jebat i rastavljat diskove pa preko jednog kontolera da spalis.
Sigurno da ne želim da ih spalim ili da minjam kučišta. Ovaj prvi je USB portom spojen i kad mi triba uključim ga prekidačem, a ovaj drugi isto priko USB porta samo što nije stalno spojen, pa me strah da stalnim spajanjem na port ne spalim elektroniku.

Citiraj:
Autor rog Pregled postova
Nema tu mreženja, spajaš svakog u svoj USB. Ako ti fali slobodnih portova investiraj u neki USB hub
Imam HUB sa 4 utora, ali nije potreban, jer onaj veliku je stalno spojen na jedan USB port na stražnjem panelu, a ovog drugog povremeno spajam na dva slobodna USB utora na prednjem panelu kučišta.
Praktično ovaj drugi je kao USB stick od 320 Gb, i iz tih razloga me strah da mu ne izgori elektronika od čestog spajanja

Zadnje izmijenjeno od: tonini. 24.03.2011. u 15:28.
tonini je offline   Reply With Quote