Citiraj:
Autor bamuja
koliko ja znam ako imas racun i imei broj mozes od operatora zatraziti da "poniste" uredjaj, imas pravo na tu uslugu, naime ako mozes dokazati da je to tvoj/prijateljicin mob i da je ukraden, operator ga preko imei-a locira i salje nekakvu poruku ili nekakav signal koji iskljucuje mobitel i ne moze se vise upaliti, frka je sto ako ga slucajno nadjes ili ti ga vrate, ne mozes ga ni ti vise ukljuciti...
|
Ajmo se zadržati u realnosti.
Provider ne blokira mobitele, jedna stvar je što bi oni mogli, a druga stvar je praksa.
Njima je to potencijalni potrošač, tako da zaboravite na blokade.
Osim toga, ja mogu nekome prodati telefon i kasnije otići kod providera i reći da ga blokira, da evo oni sve skaču na nebulozne zahtjeve.
Mobitel se eventualno može locirat i to ugrubo, preko imei-a se dobiva podatak na koju baznu stanicu se zadnji put spojio ili je trenutno spojen i onda dobivamo lokaciju mobitela u krugu od 500-1000 metara - dakle opet 0 bodova.
Nije jednostavno kako se čini, iako postoje metode da se dobije i detaljnija lokacija ali tu nekoliko faktora mora igrati ulogu.
Ali to je sve li-la.
Da bi policija uopće krenula u potragu za mobitelom potreban im je sudski nalog i razno-razna administracija i onda se s time ide kod providera.
Zato je malo vjerovatno da će ga ikada i naći i da će se policija uopće puno zamarati s time.
Dnevno se ukrade 200 mobitela, oni bi mogli samo te slučajeve rješavat.
Uglavnom, sve su joj već rekli kod prijave - ne nadaj se.