Citiraj:
Autor creativo91
@ dax-lax
Grafa ti nije stablina na tim clockovima sa tim naponom spusti malo klokove i provjeravaj u 3dmarku 11 stablinost.
Flashanje biosa nema veze sa time, a iz navedenog se vidi da si neiskusan u tome području pa ti nikako ne preporučam da joj ponovno flashas bios.
Ove priće da ta grafa ide do 1000 Mhz na GPU su za malu djecu još se nisam spotaknuo nigdje na takav primjerak osim naravno na "review-ma" na netu.
Eto imam istu navedenu i radi stabilno na 920 Mhz GPU kad dignem u afterburneru voltažu +100 mV core dok sam primjetio da podizanje voltaže memory-a tj. aux-a nema skoro pa nikakvog utjecaja na oc.
Dakle moj prijedlog ti je da digneš core voltage za +100 mV, staviš grafu na nekakvih 900 Mhz GPU i 2000 Mhz memoriju te probaš odvrtiti 3d Mark 11, ako ga grafa prođe bez da puknu dirveri digni ju na 910 Mhz i tako dokle ide.
Kad ti konacno driveri puknu smanji oc za nekakvih 10-15 Mhz da budeš siguran da je stabilna.
BTW memorija obično ne ide puno preko 2000 Mhz i po meni je ne treba previše mrcvariti jer dobitci su zanemarivi, pravi je dobitak u oc-anju GPU-a.
|
sad sam tek vidio tvoj post. imaš pravo da nisam najbolje upoznat sa flashanjem biosa. to sam radio samo jednom na x1950pro. sad tek vidim da nije posve sigurno prčkat po tome. ovo sa 3d markom 11 mi nejde u glavu. izvrti ga bez problema na 938mhz, a normalnim surfanjem mi se ruši driver. ne stalno, al nebi smio uopće. jel sigurno voltažu držat na +100? onda je to negdje to od moga čipa, jer je oko 920mhz stabilna, al me zeza to s rušenjem drivera kad grafa nije pod pritiskom i uvijek je negdje oko 28-31 stupanj u normalnom radu.