Citiraj:
Autor Rain Man
Malo previse kritiziras Sennheiser na temelju iskustva sa jednim modelom.
|
Kritiziram konkretni model HD 205. A ne općenito Sennheiser kao proizvođača.
Citiraj:
Autor Rain Man
I to sa onboard zvucne i samo nakon 6 dana. Treba ih razradit, usvirat.
|
Kako se slušalice razrađivaju i usviravaju?
Citiraj:
Autor Rain Man
Ako su ti precvrste stavi ih nekamo preko noci ili dvije da se rastegnu. Neku kutiju nekog hardvera, postojecu kutiju manjeg zvucnika i slicno. Iako s vremenom ce i same.
|
One su na kučištu od kompjuter rastegnute čim ih skinem s glave, znači preko nekoliko dana.
Citiraj:
Autor Rain Man
Obavezno isprobaj preko nekog pojacala, dovoljno da je reciever ili linijsko pojacalo sa izlazom za slusalice, ne mora biti zasebno pojacalo za slusalice. Najbolje da je vanjski DAC kad vec nemas zvucnu.
|
Probao sam preko kučnog kina, preko jedne gorenje linije. Sumnjam da je razlika postojala, jer ju ja nisam čuo. Istina, da su ti izvori poprilično loši, ali su jedini koje imam trenutno pri ruci u roku ovih para dana.
Citiraj:
Autor Rain Man
I bas da je HD205 slab model ne znaci da su jaci modeli isto neudobni ili lose zvuce, ako uopce su i HD205 lose. Ja sam slusao frendove, mislim da su bile 212pro model i zvucale su vise nego ok.
|
Opet se obazireš na to da sam "opisivao" sennheiser, a ja sam opisivao njihov model HD 205.
Na kraju krajeva, izgleda da te ove slušalice koštaju 370kn+ zvučna kartica min. 200kn. Tako da nek si ljudi pripaze kad kupuju, zato i govorim svoja iskustva.