Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 19.03.2011., 02:09   #5004
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
MVP / malo veči post :)

Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
Sto li je to "standardni centar"
Brutala od projekta ^^
Standardni centar bi bilo nešto normalnih dimenzija te polegnuto kao što koristi najvjerovatnije 99%ljudi

Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
Sve to stoji, ali zalosno je da cesto audio sustavi sami sebi postaju svrha, a slusatelj postaje njihov "rob". Dok sušto slušanje glazbe, sto im je primarna svrha, pada u drugi plan.
Ja danas doslovno žvačem filmove te sam relativno otporan na loš zvuk u njima...
Kad me je prije zanimala muzika , u CDu su mi se ponajviše vrtile stvari s kojima se jasno čuo domet cijelog sistema. A radilo se o možda 10 CDjeva!!!
Vrtili su se i drugi CDjevi ali ništa se u plejeru nije zadržalo jer mi se nisu sviđale snimke , produkcije itd...

Tako da ne shvačam zbog čega se uvjek ljudi čude što "uživam " više s HTom nego s muzikom...što sam prešao s sterea na HT.

Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Da, elementarni stil i ukus koji (bar IMHO) ide rukom pod ruku s nekim ko se smatra audiofilom. Možda sam se mogel i bolje, jasnije i preciznije izjasniti, ali u nedostatku adekvatnog vokabulara sročil sam to kao elementarni stil i ukus. Ne znam, meni kao laiku kad netko veli da je audiofil, automatski imam dojam da ta osoba stvarno i voli glazbu, naprosto uživa u muzici, prati najdraže mu izvođače i bendove, pohađa koncerte kad se pruži prilika i jasno ima sustav s kojim je zadovoljan i koji mu pruža i omogućava apsolutno uživanje prilikom slušanja. Čovjek koji se smatra glazbenim entuzijastom i audiofilom i koji s tolkom pedatnošću i detaljnošću pomno bira svaku, pa i najmanju sitnicu prilikom sklapanja onog pravog sustava, da bi sve skupa na kraju nabacal na dječji radni stol s 1001 pretincom, policom, tabletićom, spojil sve na dva-tri produžna kabla iz lokalnog Konzuma itd., pa se krene razbacivati s terminima poput "usviravanje kablova", "zvučna slika", "kolorizacija zvuka", "ambijentalna lepeza", "smokey tonovi", "fluktuacija visokih i niskih" i tome slično jednostavno nema neku vjerodostojnost na kraju priče.

Nije da stavljam etikete ili da se vodim nekim stereotipovima, ali smislenije mi je kad zaljubljenici u glazbu, entuzijasti i naposljetku audiofili koji su proveli tolko vremena i novca da nađu, kupe i podese svoj sustav, onda taj sustav i smjeste u okolinu kak spada i u kojoj taj sustav ne izgleda kao da ga je voda donijela. Jasna stvar da je u pitanju i životni stil pojedinca i ne govorim da se treba ići u neka opsesivno-kompulzivna pretjerivanja ili iz svega toga raditi znanstvenu fantastiku, ali ako se već tolko truda i novca uložilo u Hi-Fi sustav, čemu ga stavljati u kojekakve kaose i kumere od soba i životnih prostora općenito. Taman kad je riječ i o DIY projektima (kakvi se provlače zadnjih nekolko stranica) koji se konstantno mijenjaju i poboljšavaju, ali opet kad-tad (ako se ne ide u neka bolesna pretjerivanja i začarane krugove) taj DIY bude došel do nivoa koji je vlasnik sebi zacrtal i kad-tad bude se smjestil u neku prostoriju.

Zadnja takva soba/slušaona je bila ona od Ph03n1xa koji je svojedobno postal na ovoj temi, ali već ga duže vrijeme nema, pa ostaju samo prijašnjih postovi kao neka retrospektiva. Njegova soba i sustav nisu nikakvo pretjerivanje i traženje dlake u jajetu, ali bome nisu ni daleko od ovih primjera koje sam linkal u svojem postu. I opet čovjek koji uživa u muzici je kupil ono s čim je zadovoljan i to je adekvatno smjestil u svoju okolinu, bez ulaska u neke audiofilske ekstreme i pretjerivanja.
Kad to tako kažeš , mislim da ovaj topik neče nikad vidjet sliku moje sobe
Mislim da čak ima negdje jedna i sad bi je makao da se sjetim gdje sam je zakačio
Srečom se ovdje ne busam previše s izljevima stručnosti te audiofilske pameti pa se od mene i ne očekuje "elementarni stil i ukus"

Zajebanciju nastranu,shvačam ja tebe ali

nije ovo Amerika pa da večina ima posebnu sobetinu, podrum ili potkrovlje u kojem stoji slušaona ili minijaturna kino dvorana sa aparatom za kokice

Svi mi u pravilu imamo sve te "uređaje" ukomponirane u životni prostor
Nisu to izlozi niti izložbeni prostori HiFi butiga.

Ukusi se mijenjaju ,financijske mogučnosti se mijenjaju , sistemi se mijenaju / evoluiraju , u prostorijama se živi. A audiofili stavljaju naglasak na zvuk i ako moraju birat između drugog plejera i ekskluzivne police za uređaje koja bi savršeno tu sjela ...znaš što bi izabrali. Shvačaš?

Što se tiče kolege koji je napustio temu , ne sječam se što kolega ima ni da sam vidio njegovu sobu.

Citiraj:
Autor Flikoman Pregled postova
Ovaj HDMI se zaista čuje, sve ostalo su bile sitnice naspram ovog. Jedan kreštao u visokima, drugi bass itd.

Shvaćam ja sve dobronamjerno, nije meni cilj da se pravim pametnim ili da znam sve moguće. Jednostavno, volim isprobavati i pokušati čim više prilagoditi zvuk svojem ukusu. Ništa više.
Citiraj:
HDMI mi zvuči najbolje dosad, al to je zaista čujno na prvu. Puno je otvoreniji, puniji, širi.
Ljepo je imat 'open mind' ali od previše open minda če ti ispast mozak

Citiraj:
Ma sve je to isti vrag, Nakamichi, WBT itd. Imao sam WBT RCA konektore i konektore iz Hong Konga, 18kn komad, i pogodi kaj, razlike nema.
Kupio si WBT za 18 kn komad?

Citiraj:
Autor Mejzlik Pregled postova
Osobno, imam Pioneera A-757 pojacalo i Infinity Reference 31i zvucnike, povezani nekakvim no-name zvucnickim kablovima bez bananica ikakvih...Takodjer i CD i tuner su mi spojeni na pojacalo no-name interkonektima... Kako prodajem to svoje pojacalo, dobio sam za zamjenu za njega 2 monobloka Rotela RB-971 (made in china , da sam to znao, nebi ga niti uzimao) Covjek mi ih je poslao iz Osijeka, ja njemu svog Pioneera. Cim sam pogledao te Rotele, vec mi je smijesno bilo nekako i zelio sam svoje pojacalo nazad. Posto nisam imao pretpojacalo, spojio sam direkt CD na njega istim interkonektom, zvucnici istim kablovima -> zvuk kada sam to upalio bio je nikakav, bijedan, prazan, supalj, bez basa, srednji su nekako izobliceno mi zvucali totalno...lijepo sam to covjeku spakirao i poslao mu nazad. Imam i jedan Toshibin izlaz 30w koji svira 3x bolje nego ti Rotelovi monoblokovi...

Ovim sam htio reci, da osobno tvrdim da su pojacalo i zvucnici na prvom mjestu sto se tice zvuka, a kablovi su po meni nijanse (jako male), nisam imao priliku isprobati nikakve "bolje" interkonekte i zvucnicke kablove, volio bih i cuti tu razliku, pa da se uvjerim u sve te price o ovakvim, onakvim, lijevim i desnim kablovima itd...
Zanimljivo

Nisam slušao spomenuti amp ali utisci s tim ampom nisu baš blistavi. Kvaliteta izrade 5 , zvuk 0
Tako da mi je zanimljivo da čak i tako šljaka bolje od šrotela.

Ali ovdje nije stvar u rotelima jer roteli ne zvuče tako .Stvar je u tebi.

Uspoređuješ Pionerovo top / referentno pojačalo duplog mono ustroja, izrade i težine kao kamion.... s čime točno ?

Ah da , s rotelovim entry level pojačalima koje si predpostavljam slušao u bridge modu (zaključujem iz toga što spominješ 2 kom i monoblokove koje si slušao direkt spojene na CD. Nije mi jasno kako ali nije važno...

Važno je da je rotel smeče . Ali tko te nebi očekivao od nečeg proizvedenog u kini. LOL

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova

Tu imas par dobronamjernika koji te pokusavaju usmjeravat na pravi put, ali ne, ti se ne das, jer ti cujes razliku izmedju kabla crvene izolacije i kabla crne izolacije.
Nemoj reči da nisi imao prilike slušat stare i nove 8TC. Na njemu nisu mijenjali ništa osim boje zbog zvuka

Citiraj:
Autor Juan Pregled postova

Sad kad sam vidio kako je sklepana skretnica, neće me biti sram staviti svoje jedne kutije u oglas. Samo da formiram cijenu.
U diy se ulazi s stavom da te stvari neče nikad uletiti u oglasnik. Jer inače nema smisla...i samo ti sve skupa digne živce.

btw,nisam zaboravio da sam ti dužan PM ali mi se toliko toga duže vrijeme kuha u glavi i nikako da se skuha

Citiraj:
Autor McG Pregled postova
... i slušam ovoj temi nimalo primjerenu muziku, natopljenu s taman tolko auto-tune i vokoder štiha, da cijela stvar zvuči zabavno...
Ovo mi djeluje kao jedna zanimljiva stranica. u biti fenomenalna!!
Hvala za link.

Još...Gaga ,Katica ,Sugabejbice ,Šakira ,narkomanka, Riana, Kajli ...

dobro ,sraletov 'taste' mi je draži ali mu to nikad neču reči

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
A tek tvoj sluh

Za tebe je ova ekipa šišmiša sa Audiopulsa goli kuyac, jer ti na svom sistem čuješ promjenu magnetskog polja Zemlje, a da nećeš čut promjenu nastalu okretanjem smjera usviranog zvučničkog kabla
Znaš , ja čujem svoje premijum sisonik napajanje. Kao što sam čuo 3 primjerka prije ovog.
Ali jebiga , svugdje piše da se ne čuje i svi govore da se ne čuje. To naravno vrijedi više od audio snimki te spektograma pa ...

mi je na neki način žao Flikomana.

Tip čuje i gotovo.

Citiraj:
Autor tech Pregled postova

A za tu cifru koju kanis naknadno potrositi na te kutije, mogao si ubosti par Seas drivera kod susjeda na sjeveru.
Gdje na sjeveru se to može ubosti? . Mogu li se tamo ubosti i Revelatori?

btw,jel to znači da si riješio problem dolaska do onog što si tražio ili ne ? Usput , što se to tebi vrtilo po glavi?

Citiraj:
Autor tech Pregled postova
No kak ti takve stvari nisu bitne u pronalasku "savršenog zvuka", onda možeš te kutije okrenuti naopačke i staviti ih u kut sobe tako da su driveri okrenuti prema zidu.
I to je korak prema promijeni zvuka.

Nebi vjerovao ali ja znam jednog takvog. Prije 4 godine je muziku slušao okrenut leđima i ja sam tad bio defektan što nisam mogao shvatit kako je to njem može bit svejedno.
Danas je taj poveči audiofil iz Audiofil.net ekipe

Citiraj:
Autor Vjeko Pregled postova
Treba mi malo jači slave za neka 2 subwoofera što sam napravio (dovršeni su 100% ali nisu nikad probani) a ovaj bi trebao da bude idealan za njih.

Usput, ako ima netko neki slave 150-200W po kanalu na 8ohm, neka se ne ustručava ponudit. Treba mi za one Bose 901...
Što je "slave"?

Citiraj:
Ako i noviji Roteli, RA-02, 03, 04 i da ne nabrajam dalje zvuče tako, bože dragi, pa tko kupuje to smeće?!
Čisti fanbojevi. Pa zar nije očito? Tko bi osim njih kupovao to smeče

Usput , jasno ti je da ovdje nema ozbiljnije osobe od Insajdera za odgovor na to pitanje. Imaš temu pa pitaj

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 19.03.2011. u 02:15.
Imagine je offline   Reply With Quote