Citiraj:
Autor Ziiky
Sto li je to "standardni centar"
Brutala od projekta ^^ 
|
Standardni centar bi bilo nešto normalnih dimenzija te polegnuto kao što koristi najvjerovatnije 99%ljudi
Citiraj:
Autor Ziiky
Sve to stoji, ali zalosno je da cesto audio sustavi sami sebi postaju svrha, a slusatelj postaje njihov "rob". Dok sušto slušanje glazbe, sto im je primarna svrha, pada u drugi plan.
|
Ja danas doslovno žvačem filmove te sam relativno otporan na loš zvuk u njima...
Kad me je prije zanimala muzika , u CDu su mi se ponajviše vrtile stvari s kojima se jasno čuo domet cijelog sistema. A radilo se o možda 10 CDjeva!!!
Vrtili su se i drugi CDjevi ali ništa se u plejeru nije zadržalo jer mi se nisu sviđale snimke , produkcije itd...
Tako da ne shvačam zbog čega se uvjek ljudi čude što "uživam " više s HTom nego s muzikom...što sam prešao s sterea na HT.
Citiraj:
Autor McG
Da, elementarni stil i ukus koji (bar IMHO) ide rukom pod ruku s nekim ko se smatra audiofilom. Možda sam se mogel i bolje, jasnije i preciznije izjasniti, ali u nedostatku adekvatnog vokabulara sročil sam to kao elementarni stil i ukus. Ne znam, meni kao laiku kad netko veli da je audiofil, automatski imam dojam da ta osoba stvarno i voli glazbu, naprosto uživa u muzici, prati najdraže mu izvođače i bendove, pohađa koncerte kad se pruži prilika i jasno ima sustav s kojim je zadovoljan i koji mu pruža i omogućava apsolutno uživanje prilikom slušanja. Čovjek koji se smatra glazbenim entuzijastom i audiofilom i koji s tolkom pedatnošću i detaljnošću pomno bira svaku, pa i najmanju sitnicu prilikom sklapanja onog pravog sustava, da bi sve skupa na kraju nabacal na dječji radni stol s 1001 pretincom, policom, tabletićom, spojil sve na dva-tri produžna kabla iz lokalnog Konzuma itd.  , pa se krene razbacivati s terminima poput "usviravanje kablova", "zvučna slika", "kolorizacija zvuka", "ambijentalna lepeza", " smokey tonovi", "fluktuacija visokih i niskih" i tome slično jednostavno nema neku vjerodostojnost na kraju priče.
Nije da stavljam etikete ili da se vodim nekim stereotipovima, ali smislenije mi je kad zaljubljenici u glazbu, entuzijasti i naposljetku audiofili koji su proveli tolko vremena i novca da nađu, kupe i podese svoj sustav, onda taj sustav i smjeste u okolinu kak spada i u kojoj taj sustav ne izgleda kao da ga je voda donijela. Jasna stvar da je u pitanju i životni stil pojedinca i ne govorim da se treba ići u neka opsesivno-kompulzivna pretjerivanja ili iz svega toga raditi znanstvenu fantastiku, ali ako se već tolko truda i novca uložilo u Hi-Fi sustav, čemu ga stavljati u kojekakve kaose i kumere od soba i životnih prostora općenito. Taman kad je riječ i o DIY projektima (kakvi se provlače zadnjih nekolko stranica) koji se konstantno mijenjaju i poboljšavaju, ali opet kad-tad (ako se ne ide u neka bolesna pretjerivanja i začarane krugove) taj DIY bude došel do nivoa koji je vlasnik sebi zacrtal i kad-tad bude se smjestil u neku prostoriju.
Zadnja takva soba/slušaona je bila ona od Ph03n1xa koji je svojedobno postal na ovoj temi, ali već ga duže vrijeme nema, pa ostaju samo prijašnjih postovi kao neka retrospektiva.  Njegova soba i sustav nisu nikakvo pretjerivanje i traženje dlake u jajetu, ali bome nisu ni daleko od ovih primjera koje sam linkal u svojem postu. I opet čovjek koji uživa u muzici je kupil ono s čim je zadovoljan i to je adekvatno smjestil u svoju okolinu, bez ulaska u neke audiofilske ekstreme i pretjerivanja.
|
Kad to tako kažeš , mislim da ovaj topik neče nikad vidjet sliku moje sobe

Mislim da čak ima negdje jedna i sad bi je makao da se sjetim gdje sam je zakačio

Srečom se ovdje ne busam previše s izljevima stručnosti te audiofilske pameti pa se od mene i ne očekuje "
elementarni stil i ukus"
Zajebanciju nastranu,shvačam ja tebe ali
nije ovo Amerika pa da večina ima posebnu sobetinu, podrum ili potkrovlje u kojem stoji slušaona ili minijaturna kino dvorana sa aparatom za kokice
Svi mi u pravilu imamo sve te "uređaje" ukomponirane u životni prostor

Nisu to izlozi niti izložbeni prostori HiFi butiga.
Ukusi se mijenjaju ,financijske mogučnosti se mijenjaju , sistemi se mijenaju / evoluiraju , u prostorijama se živi. A audiofili stavljaju naglasak na zvuk i ako moraju birat između drugog plejera i ekskluzivne police za uređaje koja bi savršeno tu sjela ...znaš što bi izabrali. Shvačaš?
Što se tiče kolege koji je napustio temu , ne sječam se što kolega ima ni da sam vidio njegovu sobu.
Citiraj:
Autor Flikoman
Ovaj HDMI se zaista čuje, sve ostalo su bile sitnice naspram ovog. Jedan kreštao u visokima, drugi bass itd.
Shvaćam ja sve dobronamjerno, nije meni cilj da se pravim pametnim ili da znam sve moguće. Jednostavno, volim isprobavati i pokušati čim više prilagoditi zvuk svojem ukusu. Ništa više.
|
Citiraj:
Autor Flikoman
HDMI mi zvuči najbolje dosad, al to je zaista čujno na prvu. Puno je otvoreniji, puniji, širi.
|
Ljepo je imat 'open mind' ali od previše open minda če ti ispast mozak
Citiraj:
Autor Flikoman
Ma sve je to isti vrag, Nakamichi, WBT itd. Imao sam WBT RCA konektore i konektore iz Hong Konga, 18kn komad, i pogodi kaj, razlike nema.
|
Kupio si WBT za 18 kn komad?
Citiraj:
Autor Mejzlik
Osobno, imam Pioneera A-757 pojacalo i Infinity Reference 31i zvucnike, povezani nekakvim no-name zvucnickim kablovima bez bananica ikakvih...Takodjer i CD i tuner su mi spojeni na pojacalo no-name interkonektima... Kako prodajem to svoje pojacalo, dobio sam za zamjenu za njega 2 monobloka Rotela RB-971 (made in china  , da sam to znao, nebi ga niti uzimao) Covjek mi ih je poslao iz Osijeka, ja njemu svog Pioneera. Cim sam pogledao te Rotele, vec mi je smijesno bilo nekako i zelio sam svoje pojacalo nazad. Posto nisam imao pretpojacalo, spojio sam direkt CD na njega istim interkonektom, zvucnici istim kablovima -> zvuk kada sam to upalio bio je nikakav, bijedan, prazan, supalj, bez basa, srednji su nekako izobliceno mi zvucali totalno...lijepo sam to covjeku spakirao i poslao mu nazad. Imam i jedan Toshibin izlaz 30w koji svira 3x bolje nego ti Rotelovi monoblokovi...
Ovim sam htio reci, da osobno tvrdim da su pojacalo i zvucnici na prvom mjestu sto se tice zvuka, a kablovi su po meni nijanse (jako male), nisam imao priliku isprobati nikakve "bolje" interkonekte i zvucnicke kablove, volio bih i cuti tu razliku, pa da se uvjerim u sve te price o ovakvim, onakvim, lijevim i desnim kablovima itd...
|
Zanimljivo
Nisam slušao spomenuti amp ali utisci s tim ampom nisu baš blistavi. Kvaliteta izrade 5 , zvuk 0

Tako da mi je zanimljivo da čak i tako šljaka bolje od šrotela.
Ali ovdje nije stvar u rotelima jer roteli ne zvuče tako .Stvar je u tebi.
Uspoređuješ Pionerovo top / referentno pojačalo duplog mono ustroja, izrade i težine kao kamion.... s čime točno ?
Ah da , s rotelovim entry level pojačalima koje si predpostavljam slušao u bridge modu (zaključujem iz toga što spominješ 2 kom i monoblokove

koje si slušao direkt spojene na CD. Nije mi jasno kako ali nije važno...
Važno je da je rotel smeče . Ali tko te nebi očekivao od nečeg proizvedenog u kini. LOL
Citiraj:
Autor srale7
Tu imas par dobronamjernika koji te pokusavaju usmjeravat na pravi put, ali ne, ti se ne das, jer ti cujes razliku izmedju kabla crvene izolacije i kabla crne izolacije.
|
Nemoj reči da nisi imao prilike slušat stare i nove 8TC. Na njemu nisu mijenjali ništa osim boje zbog zvuka
Citiraj:
Autor Juan
Sad kad sam vidio kako je sklepana skretnica, neće me biti sram staviti svoje jedne kutije u oglas. Samo da formiram cijenu.
|
U diy se ulazi s stavom da te stvari neče nikad uletiti u oglasnik. Jer inače nema smisla...i samo ti sve skupa digne živce.
btw,nisam zaboravio da sam ti dužan PM ali mi se toliko toga duže vrijeme kuha u glavi i nikako da se skuha
Citiraj:
Autor McG
... i slušam ovoj temi nimalo primjerenu muziku, natopljenu s taman tolko auto-tune i vokoder štiha, da cijela stvar zvuči zabavno...
|
Ovo mi djeluje kao jedna zanimljiva stranica. u biti fenomenalna!!
Hvala za link.
Još...Gaga ,Katica ,Sugabejbice ,Šakira ,narkomanka, Riana, Kajli ...

dobro ,sraletov 'taste' mi je draži ali mu to nikad neču reči
Citiraj:
Autor srale7
A tek tvoj sluh
Za tebe je ova ekipa šišmiša sa Audiopulsa goli kuyac, jer ti na svom sistem čuješ promjenu magnetskog polja Zemlje, a da nećeš čut promjenu nastalu okretanjem smjera usviranog zvučničkog kabla 
|
Znaš , ja čujem svoje premijum sisonik napajanje. Kao što sam čuo 3 primjerka prije ovog.
Ali jebiga , svugdje piše da se ne čuje i svi govore da se ne čuje. To naravno vrijedi više od audio snimki te spektograma pa ...
mi je na neki način žao Flikomana.
Tip čuje i gotovo.
Citiraj:
Autor tech
A za tu cifru koju kanis naknadno potrositi na te kutije, mogao si ubosti par Seas drivera kod susjeda na sjeveru.
|
Gdje na sjeveru se to može ubosti? . Mogu li se tamo ubosti i Revelatori?
btw,jel to znači da si riješio problem dolaska do onog što si tražio ili ne ? Usput , što se to tebi vrtilo po glavi?
Citiraj:
Autor tech
No kak ti takve stvari nisu bitne u pronalasku "savršenog zvuka", onda možeš te kutije okrenuti naopačke i staviti ih u kut sobe tako da su driveri okrenuti prema zidu.
I to je korak prema promijeni zvuka.
|
Nebi vjerovao ali ja znam jednog takvog. Prije 4 godine je muziku slušao okrenut leđima i ja sam tad bio defektan što nisam mogao shvatit kako je to njem može bit svejedno.
Danas je taj poveči audiofil iz Audiofil.net ekipe
Citiraj:
Autor Vjeko
Treba mi malo jači slave za neka 2 subwoofera što sam napravio (dovršeni su 100% ali nisu nikad probani) a ovaj bi trebao da bude idealan za njih.
Usput, ako ima netko neki slave 150-200W po kanalu na 8ohm, neka se ne ustručava ponudit. Treba mi za one Bose 901... 
|
Što je "slave"?
Citiraj:
Autor Flikoman
Ako i noviji Roteli, RA-02, 03, 04 i da ne nabrajam dalje zvuče tako, bože dragi, pa tko kupuje to smeće?!
|
Čisti fanbojevi. Pa zar nije očito? Tko bi osim njih kupovao to smeče
Usput , jasno ti je da ovdje nema ozbiljnije osobe od Insajdera za odgovor na to pitanje.
Imaš temu pa pitaj