View Single Post
Staro 18.03.2011., 23:26   #22
Alvin
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2007
daj malo promjeni oscilatorić tamo negdje kod onog velikog čipa na onoj drugoj pločici koju nisi slikao, bude cca 20000hz(neki samsung-i imaju 20250 malo teže za nać) . Piše na njemu mali metalni
Čisto sumljm da mreža može napravit ovo od slike, al da se uvjeriš provjeri malo voltmetrom napone( onaj konektor na slici koji povezuje 2 ploče najčešće pišu di koji napon. Bude 3,3 5 12 v)
Ovi kondenzatori od 820uF su za peglanje napona sekundara i bilo bi dobro da ih zamjeniš istim kapacitetom al ako već nemaš....S naponom se nemoj previše zamarat može bit veći ako imaš mjesta možeš stavit i 200v
Jedini koji mora bit iskljućivo istog kapaciteta je onaj u krugu oscilatora u mreži jer direktno utječe na frekvenciju oscilatora i samim time rad mreže, ali koliko sam pročitao nisi ga mijenjao(on bude 1uF ili tako neki manjeg kapaciteta )
Ukoliko si stavio veći kapacitet kondenzatora koji pegla napon jedino što si loše napravi je to što mreža u trenutku nabijanja isporučuje veću struju tih šta ja znam 0,01s(nagađam) dok se kond ne nabije, što nebi smjelo utjecati na rad.
Alvin je offline   Reply With Quote